Vuosi takana, mitä jäi käteen

Blogin perustamisesta on kulunut nyt vuosi. Vuodessa olen oppinut omasta rahankäytöstä erittäin paljon, sekä tämä oman rahankäytön seuranta on muuttanut käsitystäni rahaan huomattavasti.
Nykyään ”koska mä vaan haluun ton” -ostoksia tulee erittäin harvoin, sekä ajatus taloudellisesta riippumattomuudesta tulevaisuudessa kolkuttelee usein takaraivossa.

Blogi sinällään ei tarjoa lukijalleen juuri mitään. Ehkä toivottavasti edes joku olisi löytänyt täältä motivaatiota oman rahankäytön seuraamiseen ja kulujen karsimiseen.
Tästä huolimatta, tai ehkä tästä johtuen, blogin kävijämäärä on aikalailla pysynyt samana joka kuukausi.
Paljonko se on? Se selviää alempana…

Heinäkuu 2019 - Muutosten kuukausi

Olin elänyt vuoden 2019 heinäkuuhun asti melko huoletonta elämää. En ottanut rahasta stressiä, vaan se mitä tuli myös meni, yleensä hieman enemmänkin. Aina jostain kuitenkin tuli sen verran lisätuloja, että seuraavaan palkkaan pärjättiin. Oli aika ottaa  härkää sarvista ja muuttaa elämän suunta, olihan minusta tulossa isä.

Näin jälkikäteen ajateltuna se, että minusta oli tulossa isä oli varmasti yksi suurimmista asioista, joka vaikutti siihen, että onnistuin muuttamaan käyttäytymiseni rahan suhteen.
En halunnut antaa tulevalle pojalleni lapsuutta, jossa omalla rahan käytölläni saattaisin estää häntä nauttimasta lapsuudestaan.

Olen monesti aiemminkin yrittänyt saada talouttani hallintaan erilaisin keinoin. Olen koittanut niin excelillä kuin erilaisilla älypuhelinsovelluksilla pitää kirjaa kuluista siinä onnistumatta. Yleensä homma on kaatunut siihen kun olen huomannut tuhlanneeni taas älyttömyyksiin rahat ja päätän lopettaa moiset kirjanpidot koska ne tuovat vain pahan mielen muistellessa tuhlailuja.

Ehkä äärimmäisiä toimenpiteitä oli jossain vaiheessa jopa ne, kun jätin tarkoituksella pankin avainlukulistan tai pankkikortin työpaikalle näin estäen tuhlailut. Noh, aina ne sieltä seuraavana päivänä sai käsiinsä ja tuhlailu jatkui.

Nyt kuitenkin päätin koittaa jotain erilaista. Päätin tehdä asiasta ”julkisen.”
Okei, tosi julkinen, kirjaan omia menoja ja tuloja anonyyminä blogiini.
Tällä on kuitenkin ollut erittäin suuri vaikutus. En itse ajattele näitä kirjoittaessani olevani anonyymi. Itselläni on tunne, että hyvin moni tietää kuka blogin takana häärii vaikka ehkä todellisuus on aivan toinen.
Tällä ei kuitenkaan ole merkitystä. Tietää tai ei niin pääasia on se, että itse koin tämän auttavan. En kuitenkaan lähtisi kaikille suosittelemaan, että perustappa oma blogi ja kirjaa sinne varallisuutesi, tulosi ja menosi ym. niin saat taloutesi hallintaan.

Blogin pitäminen

Tästä blogin pitämisestä sen verran. Kun 2019 päätin itse tämän perustaa oli se yllättävän helppoa. En muista perehdyinkö hirveämmin edes mahdollisuuksiin miten tämä onnistuu vai otinko ensimmäisen vastaan tulevan domainhotellin jonne päätin tämän perustaa.

Oli miten oli, en tarvinnut kuin jonkin ”hotellin” jonne sitten sivustoni perustan sekä toki domainin. Kuluja näistä syntyy huimat 59e/vuosi. En pidä sitä minään ottaen huomioon paljonko olen säästänyt tämän avulla.

Eli jos olet kiinnostunut tästä touhusta niin netistä löytyy yllin kyllin tietoa kuinka aloittaa ja nyt tiedät myös sen, ettei se ole edes kallista.

Kävijämäärät

Joskus googlettelin paljonko aloittelevien blogien kävijämäärät yleensä ovat. Luvut mitä sieltä sain, olivat päätä huimaavia verrattuna omiin kävijämääriini.
Itselläni varmasti vaikuttaa paljolti myös se, että sisältöni ei lukijalle tarjoa juuri mitään. Toki uteliaille se tarjoaa kurkistuksen lompakkooni, haittapuolena toki ettei suurinosa kuitenkaan tiedä kenen lompakkoon nyt kurkitaan.

Tuossa on graafi sivuston kävijämääristä ja näyttökerroista. Tarkkoja lukuja siitä ei selviä mutta 2019 marraskuu oli huippu. Silloin näyttökertoja oli melkein 3000 ja uniikkeja kävijöitä reilu 500.
Tämän jälkeen uniikkeja kävijöitä on tasaisesti 220-320 välillä. Jos lasketaan ihan aloituksesta tähän päivään on kuukausittainen kävijöiden keskiarvo 244.

Toki tiheämpi julkaisutahti toisi heti lisää kävijöitäkin mutten oikein löydä aikaa saati aiheita mistä naputella, joten olen pitänyt suht harvana tuon julkaisutahdin.

Tulevaisuus

Olen joskus maininnutkin motivaation olevan välillä hieman hukassa. Näinä hetkinä sitä miettii, antaisiko koko touhun olla.
Olen kuitenkin luonut itselleni tästä touhusta niin mielenkiintoista, että en hevillä tätä lopeta. Omat excel-kaaviot erilaisine taulukoineen ja seurantoineen ovat itselleni niin mielekästä seurattavaa, että uskon jatkavani tätä vielä monta vuotta. Eli jos kiinnostaa jatkossakin tietää mihin perus duunari rahansa lykkää ja miten pilvien tavoittelu taivaalta etenee niin suosittelen laittamaan blogini seurantaan. Tuosta sivusta saa kätevästi tilattua ilmoitukset kun jotain uutta tapahtuu.

Kuukauden loppu jo häämöttääkin ja olen aloittanut valmistelut sen perkaamiseen. Muutama päivä vielä kuitenkin ennen lopullista raportointia.

– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top