Tammikuun yhteenveto

Vihdoin pääsin pureutumaan tammikuun tulojen ja menojen kimppuun. Lopputulos pääsi yllättämään, sillä olin valmistautunut aivan erilaiseen tulokseen…

Kulutuksen erittely

Tammikuun kulutus oli yllätyksekseni yllättävän maltillista. Jotenkin tuntui, että rahaa paloi pitkin kuukautta normaalia enemmän. Myös tilin saldo tuntui hupenevan silmissä. Tilitapahtumien perkaaminen kuitenkin osoitti, että tammikuu olikin erittäin maltillinen kulutuksen suhteen. Huomattavasti pienemmät menot mitä keskiarvo kuukausitasolla.

Suurimpia menoeriä ei oikeastaan tarvitse edes eritellä, sillä tähän kuuhun ei mitään erityisiä menoja sattunut. Normaalit hoitomaksut, yhteiselle tilille siirto, bensa ym. Ainoa mikä ehkä vaatisi tarkempaa perkausta on taas tuo luottokortti-osio. Sinne tuli siirreltyä 333€ koska eläinten ruokia, pojan tavaroita ym. tuli makseltua sieltä.

Tulot/Menot

Vuosi 2021 aloitettu vahvasti ja tammikuu jäikin hienosti yli 600€ plussalle. Tällaista tahtia ehkä mahdoton pitää yllä mutta näihin pyritään.

Sijoitukset

Sijoituksia tuli hieman lisäiltyä tammikuussa. Salkustani selviääkin hieman jo mitä siellä on tapahtunut. Eli tammikuussa on tullut laitettua 5300e lisää rahaa osakkeisiin. Syy miksei nämä näy missään erittelyissä on se, että koen nämä jotenkin säästöjen siirtona paikasta A paikkaan B. Toki kirjanpidostani löytyy paikka sillekin paljollako olen tammikuussa ostellut mutta tuohon erittelyyn ne ei päädy.

Pakolliset kulut

Tein tuossa tarkan laskelman siitä paljonko kuukausittain menee pakollisiin kuluihin rahaa.
Pakolliset kulut sisältävät siis autojen kulut, pojan vakuutukset ja hoitomaksun, kiinteistövero, tontinvuokra, lainat ym. Kaikki laskettu niin, että jos kulu syntyy kerran vuodessa niin olen laskenut sen osuuden per kuukausi. Pakollisien kulujen laskuun menee myös tuo 500e joka siirtyy joka kuukausi perheemme tilille ja josta maksetaan ruuat, sähkö, vesi ym.
Nämä kaikki yhteenlaskettuna tekee aika tarkkaan 1200€. Tähän päälle voisi vielä laskea työmatkojen bensakulut, kuntosali, spotify, kännykkälaskut ym. niin summa on noin 1450€.

Eli todella nuukasti elämällä pitäisi päästä noin 500e/kk säästösummiin (toki sijoitusasunto ja osingot ym nostavat tätä mutta jos niitä ei huomioida). Aika mahdoton elää niin että tuohon pääsisi mutta tuo jonkinlaista mielenrauhaa tietää omat kulut. Mielenkiintoista ja mielestäni erittäin hyödyllistä tietää oman taloutensa tilanne. Iso suositus kaikille vastaavien laskelmien tekemisestä oman talouden kohdalla.

– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top