Syyskuun yhteenveto

Syksy tekee tuloaan ja alan huomaamaan itsessäni pientä väsymystä. En jaksa uskoa, että johtuisi syksystä. Rakastan pimeneviä iltoja, tuulen riepottelemia lehtikasoja, sekä iltalenkkejä koiran kanssa metsässä taskulampun valossa. Mistä tämä väsymys sitten johtuu? Joku syysflunssa on nyt iskenyt tai kuten vaimo sen muotoilisi, ”miesflunssa.”

Mainitsin viime kuussa palkanneeni personal trainerin. Tuon suhteen on mennyt ihan mahdottoman hyvin. Kuukausi nyt takana ja kaikki herkut karsittu pois. Kuntosalilla neljä kertaa viikossa ja siihen päälle lenkkeilyt koiran kanssa. Painossa ei ole tapahtunut muutosta mikä on ollut pienoinen pettymys. Lohduttelen kuitenkin itseäni sillä, että lihas painaa enemmän kuin läski ja näin ollen siis on vain lihasta tullut lisää. Mikä sitten on todellisuuden laita niin sitä on paha sanoa kun en alussa käynyt missään kehonkoostumusmittauksessa.

Raharintamalla on mennyt ihan ok. Arvioin tuossa elokuun lopussa, että tässä kuussa jäädään plussalle 500-1000e ja juuri ja juuri tuohon 500e ylsin. Toki olisin yltänyt lähes tuonne 1000e saakkakin, mutta tuli tehtyä muutama heräteostos, niistä alempana lisää.

Tulot/Menot yhteenveto

Eli kuten tuosta kaaviosta näkyy, jäi kuukausi sen rapiat 550e plussalle. Hyvä minä!

Kulutus

Tämä piiraskaavio on mielestäni erittäin epäselvä. Johtuu varmasti hyvinpitkälti noista kategoriavalinnoistani. Ajattelin tulevaisuudessa käydä ne kokonaan läpi ja tehdä huomattavasti selkeämmän rakenteen niille.

Ajatuksen tasolla on myös sellainen asia, että erittelen vielä erikseen kaikki sijoitusasunnosta aiheutuvat kulut myös erikseen niin pysyn niistäkin kartalla. Tosin eipä sieltä muita kuluja tule kuin lainanlyhennykset sekä yhtiövastikkeet, näin niinkuin normaalisti.

Paneudutaanpa hieman tarkemmin tämän kuun menoihin. Mitkä söivät piiraasta isoimman osan ja olisiki jotain mistä voisi karsia.

  • ~90e – Ostin muutaman Ruuvin ihan mielenkiinnosta lämpötilojen seurantaan. Ihan täysin ”turhaa” periaatteessa mutta kiinnosti kokeilla minkälaisia nuo ovat.
  • ~150e – Hieman lisäravinteita ja vitamiineja. Kerran kirpaisi mutta pärjään tällä satsilla pari kuukautta ainakin.
  • 148,90e – Auton ”syyshuolto”
  • 99,99e – Reppu aivan täysin heräteostoksena. Ei minkäänlaista tarvetta edes mutta tulipahan ostettua. Kaapissa se on lojunut ostosta saakka.
  • 98e – Ostimme sen vauvan itsetuudittavan sängyn josta tuli maksettavaa vielä itselleni tuon verran.
  • 64,48 – Hieman lisää lisäravinteita ja sheikkereitä.

Eli tuossa oli nuo ”yllättävät”, vai olisiko parempi sana ei pakolliset tai jopa turhat ostokset. Toki tuo vauvan sänky nyt tuli ihan käyttöön kuin myös autohuolto mutta listasin ne nyt tuohon kun kerran ovat sellaisia kertaluontoisia hieman isompia menoeriä.

Yhteensä noin 650e mutta jos ajatellaan, että autohuolto ja tuo vauvan sänky oli pakollisia niin säästöä olisi ollut mahdollista tehdä noin 400e. Eli täten olisin saanut kuukaudessa säästöön sen arvioimani 1000e. Noh, nämä on näitä elämän pieniä iloja. Välillä täytyy itseäkin hieman ”hemmotella”.

Säästötavoitteet

Säästötavoitteet näyttävät tuolta. Matkaa on vielä tavoitteiden täyttymiseen. Oli ehkä aika optimistisesti ajateltu, että tämän vuoden aikana moiset summat onnistuisin säästämään. Toisaalta taas ilman tavoitteita kaikki olisi paljon tylsempää, joten hyvä, että on jotain mitä tavoitella ja minkä saavuttamisen eteen täytyy hieman nähdä vaivaakin.

Käteiskassa on nyt tasan 1000e, tarvitsisi ehkä sillekin luoda oma palkki tuonne tavoitteet-sivulle.

Nyt esimerkiksi kun tämä kuukausi jäi plussalle, niin tuo reilu 550e jää tilille eikä siirry säästötileille. Toimii siis puskurina siellä niitä kuukausia varten jolloin lasketellaan pakkasen puolelle.

Odotukset lokakuulle

Odotukset lokakuun osalta eivät ole suuret. Kuten viimekerralla mainitsin niin alakertamme vesivahingosta tulee isoja kuluja. Sähkölaskut kuivauksen johdosta pyörivät 150-300e kuukaudessa, sekä nyt lasku tuosta alakerran tyhjennyksestä oli noin 1000e (oma osuuteni 50%) ja eräpäivä osuu lokakuun seurantajaksoon. Eli toivon, että lokakuu jäisi 200-400e plussalle, mutta luulen, että menee 100-300e miinukselle. Riippuu täysin omista heräteostoksista ym.

Töissä vastuu lisääntyy, pieni toivonkipinä takaraivossa palkankorotuksesta mutta jää nähtäväksi. Olen vielä kuitenkin niin tuore tässä talossa, etten kehtaa mahdottomia alkaa vaatimaan.

Viimekuussa en yksinkertaisesti ehtinyt päivitellä mitään välipäivityksiä johtuen työkiireistä, kiireestä kotona, sekä siitä alkaneesta personal trainerin valmennuksesta. Yritän skarpata sen suhteen tässä kuussa.

Syksyisin sävelin,
– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top