Syyskuun yhteenveto

Syyskuun yhteenvedon aika. Veronpalautukset ilmestyivät tilille tässä kuussa ja niiden ansiosta onnistuin vääntämään kuukauden vihreälle.
Kuukauden olisi pitänyt olla vihreä ja plussaa kertyä useampi satanen ilman niitäkin joten hieman kiinnostaa itseäkin mihin tuli törsättyä.
Eiköhän aleta perkaamaan kuukauden kulutusta…

Tulot/Menot

Tulojen ja menojen yhteenveto kertoo kuukauden jääneen reilu 1000e plussalle jos oletetaan ettei säästöön laitetut eurot ole miinusta. Veronpalautusta tuli muutaman kympin alle tuon 1086e, joten ilman niitä kuukausi olisi ollut parikymppiä miinuksella.

Kulutuksen erittely

Kulutuksen erittely paljastaa hieman poikkeuksellisia menoja. Ensimmäisenä taas pomppaa tuo ”Muut” -kategoria joka tuntuu aina paisuvan irralleen muista.

Mitä te ette näe, on se mitä kaikkea se pitää nyt sisällään mutta niitä katsellessa sieltä ei pomppaa mitään hälyttävää esille. Muutama ylimääräinen kulu ja ne nostavat sen tuonne.

  • Pikkumiehen kuvaukset – 100e
  • Pikkumiehelle leluja – 70e
  • Apteekki – 50e
  • Hoitomaksuja – 60e
  • Vaimolle pientä kivaa – 80e

Siinäpä nuo isoimmat sieltä. Eli reilu 350e niistä. Kun huomioidaan, että kategoria pitää sisällään 500e taloustilin siirron myös niin eipä tuosta tarvitse huolestua.

Harvemmin esillä oleva ”Eläimet” on saanut myös 95e kuluerän. Ei mikään toistuva vaan kertaluotoinen eläinlääkärimaksu. Ei aiheuta toimenpiteitä.

Autojen huoltoon meni tässä kuussa hieman enemmän. Oli öljynvaihtoa ja uutta kierrosta renkaita joten näistä tuli reilu 300e lisäkulu itselleni.

Luottokortilta meni taas hirveän paljon. Reilu 60e pikaruokaan (vaikka olen yrittänyt niitä välttää), eläintenruokaan reilu 50e ja loput pientä silppua (10-40e ostoksia.)
Tuosta olisi tuo eläintenruoka tietysti kuulunut ”Eläimet” -kategoriaan mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi perehtyä siihen miten sitä alkaisin toisella tapaa merkkaamaan niin mennään tällä tapaa nyt vielä.

Menojen ja tulojen vertailua

Tulojen vertailua vuoteen 2019. Hieman mennään alapuolella mikä johtuu siitä, että syyskuussa 2019 oli ainakin keikkahommia joista tuli lisätuloja, sekä erittelyn mukaan näittäisi olevan jotain muitakin tuloja. En ole niitä sen paremmin eritellyt mistä ne ovat tulleet joten paha sanoa.
Ehkä aikanaan mielenkiintoinen käyrä seurattavaksi esim palkankorotuksien tms myötä.

Vastaava käyrä menoista. Hieman alapuolella mennään mikä on positiivista ja niin sen kuuluukin mennä. Marraskuussa jonkinlainen kuoppa kulutuksessa. Lainanlyhennyksiä osunut varmaan jotenkin viikonlopulle tms ja ovat siirtyneet eri kuukaudelle.

Sijoitukset

Sijoituksista kertova käyrä nousee mukavasti. Mitään mullistavaa ei tuolla rintamalla ole. Pienen omistuksen ostin Finnairista ilman sen suurempia tutkimuksia. Pidin sitä lähtökohtaisesti jo huonona ostona kun en jaksanut asiaan yhtään perehtyä. Katsotaan miten asiat kehittyvät tulevaisuudessa.

Q3 - Nettovarallisuus

Q3 on takana ja nettovarallisuuden laskeminen edessä. Homma aloitettu mutta vaiheessa. Laittelen raporttia jahka seen sen kirjoitettua.

Syksyisin terveisin,
Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top