Sukellus syvälle sekä oma hyvinvointini

Raha

Viikonloppuna sukellettiin pahasti. Yllättäviä kuluja tuli yli 650e, joten heinäkuu vedetään pitkää miinusta taulukoihin. Tuohon mahtuu niin rikkoitunut televisio kuin lääkärimaksuja sairaalan perhehuoneesta ym. Television rikkoituminen oli täysin oma syyni. Olin imuroimassa olohuoneessamme, kun tuo imurin letku kiersi näytön kulman taakse. Olen tottunut kiskomaan imuria aika rajuin ottein perässä, sillä välillä se on maton kulmassa kiinni ja välillä kynnyksissä. Noh tämä kiskaisu maksoi uuden television talouteemme.
Voihan tuosta vakuutuksesta jotain saada takaisin, mutta omavastuu on kuitenkin toistasataa ja mahtaako tuollaisen +6v vanhan television arvo olla enää mitään. Mene ja tiedä, katsotaan nyt jaksanko asian suhteen mitään tehdä vai ostanko suosiolla uuden.

Eli tilanne on nyt se, että seuraavaan palkkapäivään kituutellaan hyvin minimaalisella rahankäytöllä. Asiaa ei helpota yhtään se, että seuraava palkka tulee olemaan vain puolikas normaalista isyysvapaan takia, eikä myöskään se, että olen nyt vihdoin ottanut itseäni niskasta kiinni ja alkanut hoitaa myös itseäni. Tämä lisää kuluja erittäin paljon.

 

Oma hyvinvointi

Eli nyt olen alkanut panostaa omaan hyvinvointiini. Olen kärsinyt niin pitkään kuin muistan liikahikoilusta. Hikoilen käytännössä kokoajan. Kämmenistä, jaloista, kainaloista, selästä, oikeastaan mistä vain pystyy hikoilemaan niin sieltä hikoilen. Nyt olenkin ottanut tuon asian esille lääkärini kanssa ja tarkoituksena aloittaa iontoforeesi-hoitojen testaus kohdallani. Olen ymmärtänyt, että kyseisessä hoidossa esimerkiksi kädet asetetaan astioihin joissa on ihan tavallista vettä ja näihin astioihin johdetaan sähköä. Lisää asiasta löytyy esimerkiksi täältä Iontoforeesi

En vielä tiedä paljonko tuo tulee minulle maksamaan, mutta tarkoituksena on alkuun käydä lääkärissä ottamassa kyseisiä hoitoja ja mahdollisesti myöhemmin ostaa laitteet itselle kotiin. Katsotaan nyt miten tuo vaikuttaa ja jaanko täällä blogissa kokemuksiani asiasta. Tarkoituksena on kuitenkin pitää blogin pääpaino oman talouden seurannassa, mutta ehkä tällainen hieman keventää blogin sisältöä. Toivon lukijoilta myös jonkinlaista kommenttia asiasta, että keskitynkö vain taulukoihin ja raha-asioihin, vai löytyykö kiinnostusta hieman kuulla Bisnesmiehestä itsestäänkin.

 

Stressi

Stressi on aika tuntematon käsite itselleni. En osaa stressata rahasta, en työasioista enkä oikeastaan mistään. Kuten olen todennut, niin oma rahankäyttöni on ollut täysin leväperäistä. Olen saattanut käyttää tilin ensimmäisen viikon aikana ja lopun aikaa kituutellut. Pahimmillaan olen jopa pyytänyt etukäteen palkkaa, koska on tullut tuhlattua tili hölmöilyihin. Uskon tuon rahasekoilun kasvattaneen stressinsietokykyäni niin paljon, että ”normaalit” asiat eivät enää aiheuta stressiä. Ehkä toisinaan toivoisin tuntevani edes hieman stressiä ja sen myötä hieman oppivani säästäväisyyttä. Vielä en kuitenkaan ole huomannut sen auttavan, joten toivottavasti edes tämä blogi, sekä kirjanpito herättävät todellisuuteen ja siihen, miten tärkeää oikeasti on, että rahaa on säästössä juuri tällaisiin tilanteisiin kuin nyt oli.

 

Pari sanaa säästämisestä

Törmäsin hiljattain (voi olla tänään tai viime viikolla, en muista, sillä jotenkin tuo vastasyntynyt pikkumies saa ajantajun täysin hämärtymään) uutiseen, jossa sanottiin, että 30-vuotiaalla tulisi olla säästössä sen verran mitä vuositulot ovat olleet 20-vuotiaana. Omat tulot ovat olleet tuolloin jotain 20 000-25 000e, mutta ei minulla kyllä tuollaisia summia säästössä ihan rahaa ole. Toki löytyy osakkeita muutamien tuhansien edestä, reilu 100 000e arvoinen sijoitusasunto josta velkaa reilu 30 000e, sekä ehkä noin 10 000e ”puhdasta rahaa”. En kuitenkaan osaa mieltää noita mitään sellaiseksi rahaksi jota voisin käyttää esimerkiksi putkirikon sattuessa. Kaikki on kiinni jotenkin jossain, eikä niin että niihin pääsisi käsiksi halutessaan. Tähän asiaan siis toivottavasti saan muutosta aikaan ja ensi vuonna voin sen suhteen elellä hyvin mielin, että löytyy sitä puskuria pahan päivän varalle…

Seuraavia taulukoita päivittelen vasta kun tämä kuukausi taputellaan pakettiin. Sen verran harmittaa tuo viikonloppu ja oman tilin tilanne, etten halua nyt keskittyä raha-asioihin pakollista enempää. Keskityn loppukuun urheiluun ja nautin tuon tulevan bisnesmiehen seurasta.

Kesäisin terveisin,
– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top