Ready, Set, Go!

Tulot, Menot

Noniin, koittihan se 15. päivä vihdoinkin. Jotenkin tuota odottelin melkein kuin lapsi joulua, vaikkei mikään nyt ole muuttunut esimerkiksi eiliseen nähden (paitsi että tänään oli palkkapäivä). Tähän asti olen elänyt paljolti niin, että seuraavan palkan tullen edellinen on lähestulkoon törsätty. Eli tuo tämä sellaisen muutoksen omaan rahankäyttöön, että nyt pyrin tosissani pistämään sitä sivuunkin vaikeampia aikoja odottelemaan.

ARVIOT

Karkea arvio kuukauden kuluista (sisältäen aivan kaiken mihin rahaa menee) on siinä 1700-2100e hujakoilla. Tuon tarkempaa en osaa sanoa, joten erittäin mielenkiintoista nyt nähdä, mikä se todellisuus on. Lasken siis tuloihin vuokratulot ja menoihin menee samaan ympyrään sijoitusasunnosta koituvat kulut, eli oikeastaan lainan lyhennys ja yhtiövastike.

Nettotuloja kertyy kuukaudessa ehkä 2700-3000e. Hieman tuossa hämää se, että autolaina on kokonaan omissa nimissäni. Kuitenkin auto on yhteisomistuksessa, joten itse lyhennän autolainaa sen 330e kuukaudessa mutta saan auton toiselta omistajalta siitä puolet joka kuukausi. Taulukoissani merkkaan sen siis tuloihin mikä kuulostaa ja tuntuu ehkä hieman hölmöltä. Katsotaan jos muuttaisin sitä jotenkin tulevaisuudessa.

TAULUKOT

Taulukoista voi löytyä vielä hieman hiottavaa, sillä olen rakennellut niitä tässä muiden töiden ohella aina kun on aikaa löytynyt. Mikään excel-velho kun en ole niin on ollut hieman opettelemista kaavojen kanssa. Eiköhän ne kuitenkin myös ajan kanssa muovaudu mukaviin muotoihin, joten en ajatellut niistä, tai oikeastaan mistään muustakaan ottaa stressiä.

Pyrin tosiaan itse pitämään kaiken suhteellisen yksinkertaisena. Tämä pätee myös käyttämiini taulukoihin sekä niiden pohjiin. Jos kiinnostusta löytyy, niin voin avata enemmän noiden taulukoiden sisältöä ja tapaa jolla nuo kaaviot muodostuvat. Itselle ainakin oli yksi syy siihen, ettei ole tullut pidettyä menoista kirjaa se, etten vain viitsinyt alkaa excelillä tekemään pohjia. Kokeilin kyllä muutamia puhelimeen ladattavia ohjelmia mutten kokenut niitä sopiviksi itselleni.

KULUTUS

Uskon, että nyt kun tarkoituksena on kirjata aivan kaikki kulut ylös niin varmasti jossain vaiheessa sitä alkaa tarkkailemaan tarkemmin niiden turhien ostosten ostelua. Eli ei välttämättä tulekkaan ostettua hetken mielijohteesta sitä uutta kännykkää, kun vanhallakin vielä pärjää.

Kuten tuossa yllä mainitsin, niin oma kulutus on ollut erittäin runsasta omiin tuloihin nähden. En tarkoita tällä sitä, että olisin ylittänyt tulot vaan periaatteessa lyönyt aina palkan ja vuokratulot sileäksi juuri ennen kuin seuraavat tulee.

Saatan surffailla verkkokaupan sivuilla tuntitolkulla välillä laittaen ostoskoriin jotain, ehkä jopa päädyn kassallekin ennen kuin tajuan, etten todellakaan tarvitse sitä. Viimeisimpiä hömpötyksiä itselläni on ollut juuri tuo mainitsemani uusi kännykkä. Myös televisiot, älykellot, soundbarit ym. ovat eksyneet ”ostoslistalle”, mutta ainakin toistaiseksi olen onnistunut välttämään niiden oston.

Pyrin päivittämään muutaman kerran kuukaudessa kulutuksen väliaikatietoja ja aina hieman erittelemään mahdollisia suurempia menoeriä. Niitä tulee olemaan seuraavina kuukausina varmasti enemmänkin, mutta edetään pikkuhiljaa kuukausi kerrallaan…

– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top