Pimeyden taikaa

Ah, lokakuu kääntyi marraskuuhun ja illat ovat ihanan pimeitä. Ulkoilu pimeyden keskellä tietäen, että kukaan ei näe, liikun kuin varjo. Rapinat metsikössä kertovat metsän asukkaiden paikalla olosta, en näe heitä. Koirani kyllä näkee ja kertoo minulle, että siellä he ovat. Samoin myös nämä metsän omat asukit kyllä näkevät meidät.

En koe saavani tästä voimaa tai energiaa mutta nautin siitä. Se rauhoittaa mielen ja on päivän ainoita hetkiä kun saan olla kahdestaan omien ajatuksieni kanssa.

Työ, urheilu, koira, muutaman kuukauden ikäinen poika, parisuhde. Kuinka ihmeessä saan kaiken mahtumaan päivään…

Tai saanhan toki, normaali päivärytmini on seuraavanlainen:

 • 5:00 Kello soi ja nousen ylös. Hampaiden pesu, aamuvitamiinit + juomat. Koiran kanssa pieni lenkki.
 • 5:50 Lähden töihin. Syön matkalla tai vasta töissä aamupalan.
 • 15:00-16:00 Kotiin, jos ei vaimo ole ulkoiluttanut koiraa niin pikainen lenkki sen kanssa. Ruuan teko jos en ole tehnyt edellisenä päivänä ja syöminen.
 • 17:00 Kuntosalille
 • 18:30 Kuntosalilta kotiin ja koiran kanssa pitkälle lenkille ellei vaimo ole jo käynyt.
 • 19:30 Iltapalan ja aamupalan teko ja syöminen.
 • 19:50 Noin tunti aikaa seurustella pojan kanssa ennen kuin hän menee nukkumaan
 • 21:00 omat iltatoimet, koiran kanssa ulos, pesulle ja sänkyyn selaamaan päivän tapahtumat ja uutiset.

Eli parisuhteelle ei juurikaan jää aikaa. En tosin käy salilla joka päivä vaan 4-5 kertaa viikossa. Ne päivät jolloin en mene kuntosalille on vaimolla silloin omien harrastuksien aika.

Eniten tässä kaikessa harmittaa tuo miten vähän aikaa vietän aikaa poikani kanssa. Ehkä tulevaisuudessa siirrän kuntosalilla käynnin aamuun. Tällöin saisin töiden jälkeen keskittyä enemmän poikaan ja pystyisin tarjoamaan pojan äidille myös enemmän omaa aikaa.

Järjestelykysymyksiä nämä, muotoutuvat varmasti ajan kanssa kuntoon.

 

Raha-asiat

En halua katsoa ennen palkkapäivää tilannetta. Lainasin parhaalle ystävälleni 1000e sekä ostin autoon uudet nastarenkaat. Kierrokselle tuli hintaa lähes 800e. Eli punaiselle menee niin että heilahtaa.

Jotenkin viimeaikoina olen alkanut enemmän murehtimaan tuosta rahasta. Mielialat sen suhteen vaihtelevat laidasta laitaan, kuin aallokko keinuttaisi venettä, jonka lattialla vierii kuula. Toisella laidalla suoranainen v***tus ja toisella laidalla hällä väliä asenne ja sillä välillä seilataan.

Tätä kirjoittaessa tilillä on rahaa noin 200e (käytettävissä siis, tavoitetileillä noin 1000e) ja käteistä joku 300e, palkkapäivän on aikaa viikko. Helposti tuonne asti sinnittelee ei siinä mitään, mutta itselleni tuo tuntuu niin vähäiseltä summalta, että hieman jo ahdistaa.

Ajattelin ottaa tyhjäksi yhden säästötilin, jota tässä blogissa ei ole mitenkään noteerattu. Siirtää noista varoista tavoitetileille hieman puskuria ja tammikuussa siirtyä siirtämään hieman rahaa osakepuolelle.

Tammikuussa tarkoitus myös siirtää blogin kuukausijaksot vastaamaan normaalia, eli alkamaan kuun ensimmäinen päivä ja loppuu viimeinen. Koitan myös joulun vapailla hieman käydä läpi noita kaavioita ja saada niitä selkeämmiksi. Mutta ne on vasta tulevia asioita, niistä lisää myöhemmin.

 

Blogin liikenne

Aloitin tämän blogin täysin itseäni varten. Halusin pitää kirjaa omasta rahankäytöstä ja saada siihen jonkinlaista tolkkua. Se, että miksi julkinen blogi tulee siitä, että näin koen myös pientä painetta tätä kautta toteuttaa tavoitteitani kun voin ajatella, että ehkä joku saattaa myös niitä seurata.

Päivittäin blogiin eksyy keskimäärin ehkä 1-3 kävijää. Olen aika kuutamolla tämän liikenteen seuraamisen kanssa mutta noin olen sen tulkinnut. Eli liikenne on hyvin pientä. Nyt blogini oli mainittu omavaraisuushaaste-blogissa ja sieltä tuli pieni kävijäryntäys. Hieman jo pelästyin kun kännykkä hälytti, että liikennettä on normaalia enemmän.

Myös ensimmäinen uutiskirjeen tilaaja liittyi tänään joukkoon. Iso kiitos hänelle. Mitään varsinaista uutiskirjettä en ole siis suunnittelemassa, vaan tuo on lähinnä yksi tapa pysyä mukana ja saada ilmoituksia uusista postauksista.

Laitan myös pienen porkkanan nyt teille, jotka tänne asti luitte. Liittymällä mukaan seuraamaan tarinaani, osallistutte Aarnin lompakon arvontaan.

Arvonta viikolla 50, jotta saataisiin lompakko voittajalle jouluksi.

Eli uutiskirjettä tilaamaan niin pysytte jatkossakin kärryillä mitä Bisnesmiehen tarinassa tapahtuu 🙂

Ps. Aarni ei ole touhussa mukana. Pidän kotimaisista tuotteista ja mielelläni tuen näitä. Itse tarkoituksena ostaa heiltä kello tulevaisuudessa mutta annetaan nyt ensin jollekin teistä mahdollisuus tutustua heidän tuotteeseensa.

Joulua jo odottaen,
– Bisnesmies

4 Comments

 1. Osinkokuningas
  marraskuu 9, 2019

  Hyvä että törmäsin blogiisi, menee ehdottomasti seurantaan!

  Vastaa
  1. Bisnesmies
   marraskuu 9, 2019

   Kiitos kommentistasi. Hakee vielä uomaansa koko blogi mutta pyrin parantamaan jatkuvasti. Kommentointi ja seuraajat tuovat aina mukavaa lisäboostia tähän touhuun varsinkin näin alkuun 🙂

   Vastaa
 2. Persearska
  marraskuu 12, 2019

  omavaraisuushaasteesta tuli bongattua tämä. Koko paketti tuli luettu ja vaikuttaa hyvältä/ samaistuttavalta menolta. Jäädään seuraamaan!

  Vastaa
  1. Bisnesmies
   marraskuu 12, 2019

   Hei, kiitos kommentista. On aina hienoa, jos pystyy kirjoittamaan sellaisista asioista, joihin lukija pystyy samaistumaan tai löytämään itsestään samankaltaisuuksia.
   En tiedä välittyykö kirjoituksistani vielä se todellinen luonteeni rahan suhteen, eli erittäin välinpitämätön, sekä ehkä osittain rahan arvokin hieman hämärän peitossa.
   Tähän olen blogin kautta hakemassa tosiaan muutosta omalla kohdallani ja toivottavasti saan heräteltyä myös lukioita ajattelemaan samoja asioita 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top