Ostoholistiko?

Yksi ongelmakohta rahankäytössäni on sen polttelu taskussa. Kun huomaan tilillä olevan hieman ylimääräistä, niin melko nopeasti löytyy kaikenlaista tarpeellista ja ei niin tarpeellista mitä tekisi mieli hankkia. Tämänhän piti olla kuukausi, jossa kiinnitän erityistä huomiota siihen etten tuhlaile turhuuksiin. Toistaiseksi on mennyt hyvin, mutta nyt on alkanut raha poltella…

Tekeekö tämä minusta ostoriippuvaisen, ostoholistin, ihmisen, joka ostaa vaikkei tarvitse. Ehkä ei ihan vielä. En koe pakonomaista tarvetta ostaa tavaraa, mutta pyrin keksimään erilaisia syitä, joiden varjolla sen voisin ostaan. Hamsteri kyllä olen, sillä haalin nurkkiimme hyvin äkkiä tavaraa, mille saattaa ehkä joskus olla käyttöä. Se on kuitenkin asia erikseen, joten ei siitä sen enempää…

Tällä hetkellä taistelen eri ostohaluja vastaan. Tekisi mieli ostaa uusi tv (kuten aiemmin kirjoitin, rikoin vanhan ja hommasin hätävaralle tuollaisen käytetyn 42″ vanhan pierun), Ouran sormus kiinnostaisi, jotta saisin seurattua omaa hyvinvointiani paremmin. Ensikuussa Apple toivottavasti julkaisee uuden Apple Watchin sekä Apple TV:n, joten niitä himoitsen kuola poskella myös. Tuossa nyt osa näistä ”pakollisista” mitä tulevaisuudessa aion hankkia kunhan pörssi on siinä kunnossa tai löydän tarpeeksi hyvän tekosyyn siihen aikaisemmin.

En ole aiemmin kirjoitellut mitään käteisvarannoista tai muusta omaisuudesta. En vielä lähde niitä sen enempää avaamaan kuin sen verran, että olen pitänyt 900-1000e käteiskassaa kotona yllättäviä menoja varten.
Kirjoitin aiemmin Iontoforeesihoidoista hikoiluun. Olen nyt käynyt lähes 10 kertaa ottamassa kyseisiä hoitoja käsiini. Yhden hoidon hinta on noin 11euroa, joten pidemmän päälle tuo ei ole halpaa. Tästä johtuen päätin tilata itselleni tuollaisen laitteen ja tarkoituksena kustantaa se tuolta käteiskassasta. Nyt kun tuo tili näyttää ainakin toistaiseksi sen verran hyvälle niin en halua pilata sitä tällä ostoksella heti alkuunsa. Hölmö tapa ehkä ajatella, mutta rahan näkeminen tilillä motivoi enemmän sen keräämiseen lisää, kuin se, että tili olisi taas ensikuun alussa nollilla.

Listaan alle siis nuo tulevaisuuden ostokset ja summat, jonka olen valmis niihin laittamaan:

  • TV – 2000e
  • Oura-sormus – 314e
  • Apple Watch – 500e
  • Apple TV – 300e
  • Playstation 5 (kun julkaistaan) – 600e

Nämä nyt ainakin ovat sellaisia ”pakkohankintoja” itselleni. Eli niihin säästän ja ostan kun koen pörssin sen sallivan.

Hihastani löytyy yksi ässä elektroniikka hankintoihin, joka mahdollistaa suuret alennukset niistä. Tulette huomaamaan sen aikanaan kun jotain ostoksia tulen tekemään. Mistä tämä alennus sitten johtuu, jääköön sekin toistaiseksi vielä pimentoon.

Tiedostan kyllä, että olisi parempi jättää hankkimatta kaikenlaista ”turhaa” nurkkiin jos vanhoillakin pärjää. Onko tuo sitten sitä addiktiota shoppailua kohtaan, vai jokin pakonomainen tarve saada uutta elektroniikkaa niin en tiedä. Onneksi vaimo välillä puhuu järkeä, kun satun mainitsemaan tulevista hankinnoista etukäteen.

Nyt on kuitenkin aika siirtyä taas terassin puolelle konjakkilasin ääreen nauttimaan suht lämpimästä lauantai-illasta. Ehkä viimeisiä lämpimiä iltoja mitä tänä vuonna vietämme, joten nautitaan vielä niistä.
– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top