Nettovarallisuus

Nettovarallisuus on asia jota moni taloudestaan kirjoitteleva tuntuu pitävän suhteellisen tärkeänä mittarina. Itse en ole juuri koskaan tuota edes ajatellut, ainakaan ennen tätä päivää. Suoraan sanottuna en oikeastaan tiedä mitä tuolla tiedolla tekisin…

Oli miten oli, päätin laskea sen…

Varallisuutta löytyy siis oman asunnon (joka puoliksi vaimon kanssa), sijoitusasunnon, säästöjen, osakkeiden ja autojen muodossa. Täysin tarkkoja tietoja asuntojen arvosta nyt ei ole mutta olen laskenut varallisuuteen ne ostohinnan mukaan, vaikka perusparannuksia on tehty huomattavia määriä.

Varallisuuden kokonaisarvo laskelmien mukaan on noin 238 000,00e.
Velkaa on kertynyt suunnilleen 106 000,00e.

Näistä laskettuna Nettovarallisuudeksi siis muodostuisi 132 000,00e.

Otan tuon nettovarallisuuden seuraamisen mukaan tulevaisuudessa myös. Näkee hieman senkin kehittymistä. Mielenkiintoista seurata vaikken sitä osaa mitenkään hyödyntää.

Toinen uudistus tulevaisuuden seurailuihin tulee olemaan tuo säästöprosentti. Se on ihan mielenkiintoinen data seurattavaksi. Tällä hetkellä tämä oma seuranta on vielä sen verran alkuvaiheessa, että mitään kaaviota keskiarvoista en tee mutta tulevaisuudessa tulee kyllä niitäkin.

Säästöprosentti tulee löytymään tulevaisuudessa tulojen/menojen kaaviosta.

Muutokset vaativat välillä excel-tiedoston kokonaisvaltaista muokkaamista ja saattaa helposti eksyä virheitä sekaan. Niitä kaikkia on itse hankala havaita, joten jos niitä löytyy niin olen kiitollinen jos ilmoitatte niistä niin korjailen parhaani mukaan.

Näiden lisäksi tarkoituksena vielä lisätä sijoituksille täysin oma seuranta. Ehkä tehdä ihan oma sivu näille kaikille josta sitten kaikki on helposti löydettävissä.

Näistä kaavioista saa mukavaa lisäboostia aina tähän seurantaan varsinkin jos käyrät osottaa plussalle 😀

Arkaluontoista tietoa?

Nämä raha-asiat ovat vähän sellainen asia mistä ei välttämättä lähtisi edes kavereiden kanssa näin yksityiskohtaisesti juttelemaan. Toki on kavereita joiden kanssa käydään silloin tällöin keskustelua palkoista ja säästämisestä ym. mutta suurinosa kuuluu siihen, joka ei omistaan puhu enkä silloin koe, että haluaisin itsekään omistani puhua.
Jaan kuitenkin aika yksityiskohtaisesti nuo täällä blogissa ja varmasti jos joku tuttu tätä lukee niin on helppo laskea 1+1=Bisnesmies. Mutta en koe tuota silti negatiivisena asiana. Mitään en sillä menetä jos naapuri tietää taloudellisen tilanteeni.

Eli luvassa on nyt ja tulevaisuudessa tarkkaa tietoa ihan normaalin työssäkäyvän perheenisän raha-asioista ja hieman pohdintaa sen ulkopuoleltakin.

Nyt siirryn viikonlopun viettoon ja unohdan raha-asiat taas hetkeksi. Viimeistään kuukauden loputtua naputtelen pientä päivitystä kuinka loppukuu meni rahojen suhteen.

2 Comments

 1. Sijoittajan Blogi
  marraskuu 16, 2019

  Tyylikäs blogi sulla, hyvää sisältöä ja menee kyllä seurantaan tämä 🙂

  Vastaa
 2. Bisnesmies
  marraskuu 16, 2019

  Kiitos! Selailin tuossa teikäläisen blogia hieman, pääasiassa otsikoita kun nyt matkalla Ruotsiin niin ei kerkeä perehtymään paremmin. Oli mielenkiintoisia aiheita jotka täytyy käydä lukemassa läpi kunhan on aikaa (ehkä jo huomenna jos vaimo shoppailee niin mitäpä muuta sitä itse tekisi kun blogeja lukisi :D).
  Huomasin myös, että olit pannut Capmanin osingot kelloon. Tähän voisin hyvin samaistua 😀 Olen juuri tuollainen itsekin, että ei tästä rahankeruusta nyt niin vakavaa tarvitse tehdä vaan välillä vähän hemmotellaan itseäkin 🙂

  Näissä kommenteissa kun kommentoitte on mahtavaa myös se, että kun itse tosiaan en blogeja ole aikaisemmin oikein seurannut enkä osaa niitä hakea niin näin pääsen tutustumaan teidän kommentoijien blogeihin myös 🙂

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top