Nettovarallisuus Q4/2020

Viimeisen neljänneksen nettovarallisuus julkaistu. Luvut näyttävät kutistuneen, mistä tämä johtuu? Pienistä viilauksista laskentaan, niistä lisää alla…

Nettovarallisuus Q4/2020

Kuten taulukosta näkyy, pienentyi nettovarallisuuteni vuoden loppua kohden muutamalla tuhannella.

Syy tähän on yksinkertainen. Asuntomarkkinoita seuranneena olen laskenut asuntomme arvoa 10 000€. Tämän vaikutus omaan nettovarallisuuteeni on siis 5000€. Tämän lisäksi laskin sijoitusasunnon arvoa 5000€, otin molemmat autot pois nettovarallisuuden laskennasta. Eli nettovarallisuuden laskemisessa en huomioi enää autojen arvoa.

Ilman näitä muutoksia olisi nettovarallisuus kasvanut mukavasti mutta jotenkin nuo autot tuntuivat väärältä pitää nettovarallisuuden laskennoissa mukana.

Olen seurannut hieman keskustelua eri foorumeilla ja facebookissa ja moni jättää myös oman kotinsa arvon huomioitta kun nettovarallisuutta lasketaan. En oikein tiedä miksi, koska kyllä itse pidän omaa kotia sen verran suurena sijoituksena kokonaiskuvassa, että mielestäni se on hyvä ottaa tässä huomioon. Eri asia olisi sitten jos laskettaisiin vain sijoitusvarallisuutta niin tällöin en sitä huomioisi vaikka ehkä sen jollain tapaa kyllä voi siihenkin laskea, riippuu hieman ajattelutavasta.

Tuo vuoden 2020 loppu oli hieman sekavaa aikaa raharintamalla koska tuli siirreltyä säästöistä aika isosti rahoja sijoituksiin. Hieman on auki nyt strategia jolla lähden vuoteen 2021 mutta eiköhän se tässä alkukuukausina selkeydy.

Ajatuksena oli panostaa tämä vuosi sijoituksiin mutta olen hieman alkanut empimään tämän suhteen. Katsotaan nyt mihin suuntaan tästä lähdetään. Sen verran on nyt varmaa ainakin, että tuplaan tuon kuukausittaisen sijoitussumman vähintään. Eli ennen se oli 100e ja nyt vuosi 2021 vähintään 200e.

Sijoituksiin tein pieniä viilauksia myös tuossa muutama päivä takaperin joten salkun koostumus on hieman muuttunut. Päivittelen senkin tuonne sivulle, josta salkkuni löytyy.

-Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top