Nettovarallisuus – Q3

Q3 nettovarallisuuden yhteenveto viivästyi ajanpuutteen vuoksi hieman. Viime kuukaudet ovat olleet jollain tapaa erittäin kiireisiä vaikkei elämään niin hirveästi muutoksia ole tullut. Nyt kun rahankäytön seuranta on auttanut saamaan taloutta kuntoon niin ehkä seuraava projekti voisi olla vääntö ajankäytöstä.

Nettovarallisuus

Nettovarallisuus kasvoi vajaa 4%. Kasvua en osaa suhteuttaa mihinkään vielä, eli onko hyvä tahti vai ei. Itselleni pääasia on se, että ainakin kasvua on tapahtunut.

Toki tässä on jonkin suuruinen virhe% nettovarallisuudessa. Esimerkiksi auton arvoa en vähentänyt Q2 ja Q3 välillä vaan olen laskenut sen suhteellisen pieneksi jo 2019 Q4:stä asti ja menee varmasti vielä tuolla hintaa. Samoin sijoitusasunnon ja kotimme arvon olen pitänyt samana kokoajan vaikka ehkä ainakin omassa kodissamme olisi varaa nostaa arvoa arviostani muutama tuhat.

Oma nettovarallisuus laskelmani koostuu siis seuraavista:

Varat:
– Asunto
– Sijoitusasunto
– Autot
– Käteiset
– Tileillä makaavat rahat
– Sijoitukset

Velat:
– Lainat

Tilastokeskuksen sivuilta tuorein löytämäni tilasto nettovarallisuudesta ikäluokittain oli vuodelta 2016. Olen 30-vuotias joten taulukon mukaan ikäisteni nettovarallisuus (mediaani) on vajaa 25t€.

Nettovarallisuus on siitä mielenkiintoinen, että ainakaan omalla kohdalla tämä yli 100t€ nettovarallisuus ei tuo minkäänlaista vaurauden tms tunnetta. En ehkä osaa asiaa ilmaista niin kuin sen ajattelen, mutta nettovarallisuus ei millään tapaa kerro elämänlaadusta ainakaan omalla kohdallani. Eli vaikka nettovarallisuuteni olisi kymmenkertainen niin elämänlaatuni ei välttämättä olisi yhtään sen erilainen.
Itse koen asian niin, että kun elän mielestäni aika vaatimatonta elämää ja koen sen riittävän minulle niin tällä hetkellä en halua parantaa sitä vaan sijoitan ylimääräiset mieluummin ja näin ehkä osittain turvaan omaa vanhuuttani. Jossain vaiheessa varmasti tulee piste, jolloin sijoituksiin panostaminen loppuu ja on aika alkaa nauttia hedelmistä. Tai kuka sitä tietää, voihan se olla, että tuohon touhuun oikeasti hurahtaa niin etten lopulta ehdi nauttimaan kasvattamistani hedelmistä vaan jätän ne pojalleni. Mahdoton sanoa, sillä kun ikää tulee niin sitä huomaa miten ajatukset muuttuvat aivan täysin verrattuna nuoruuden ajatuksiin.

Välillä tulee kirjoiteltua joistain tavoitteista tms. Muistaakseni vuoden 2020 tavoitteena oli olla osakkeissa Nordnetissä 5000e. Pidin sitä alkuvuonna vielä kovana mutta uskoisin sen täyttyvän. Tällä hetkellä tavoitteesta uupuu vajaa 2000e ja tuon verran tulee kyllä laiteltua loppuvuonna vielä.
Ehkä tavoitteeksi vuonna 2021 voisi asettaa nettovarallisuuden kasvattamisen 150t euroon.

 

– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top