Marraskuun yhteenveto

Marraskuu oli nyt kolmas ”vihreä” kuukausi putkeen. Eli kuukausi, jonka tulos olis plus-merkkinen. Toivottavasti sama linja jatkuu vielä joulukuussa mutta tällä hetkellä ei siltä näytä, sillä joulukuuta varjostavat muutamat suuremmat yllätyskulut.

Tulot/Menot

Eli kuten kuvasta näkyy, reilu 600e plussalle kun ei huomioida sijoituksiin menneitä rahoja.

Tähän on laskettu vain kuukausittain kuukausisäästösopimuksella Nordnettiin menevät eurot + säästöön menevät rahat. Eli nyt kun marraskuussa siirsin säästötileiltä rahaa Nordnettiin niin niitä ei tähän ole eritelty. Mielestäni ne ei kuulu tämän seurannan piiriin joten tein nahkapäätöksen ja jätin ne ulkopuolelle.

Kulutus eriteltynä

Tyypilliseen tapaan ”Muut” -kategoria nousee hyvin esille. Luottokortti näyttelee myös ihan hyvää osaa tässä näytelmässä.

Mitä Muut -kategoria sitten marraskuussa on syönyt, erittelen sieltä suurimmat alle:

 • 500e – Tyypillinen ”ruokatilisiirto”
 • 135e – Vaatteita ja hygieniatuotteita
 • 45e – Olutta
 • 150e – Pojan kuluja (hoitomaksu ja vaatteita)

Eli sinällään ei mitään hälyttävää vaan peruskauraa niin sanotusti.

Urheilupuolella vähän normaalia suurempi summa johtuu kaappien täydennyksistä lisäravinteilla.

Tämä lista vaatii hieman päivittelyjä jossain vaiheessa kun saan itseä niskasta kiinni sen suhteen.

Sijoitukset

Sijoituksissa olevat varat nousivat tässä kuussa kun päätin siirtää säästötileiltä osan osakkeisiin. Pyrin jossain vaiheessa tekemään ihan oman sivun johon päivitän salkun kehitystä (vaatii ehkä ulkopuolista apua kun en osaa tuollaisia hienouksia toteuttaa. Ottaa siis varmasti aikaa ennen kuin tämän saan tehtyä.)

Tällä hetkellä salkku koostuu seuraavista:

 • Wärtsilä Corporation
 • Nordnet Indeksirahasto Suomi
 • Finnair Oyj
 • Cargotec Oyj
 • Nordnet Indeksirahasto USA EUR
 • Nordnet Indexfond Sverige
 • Neste Corporation
 • QT Group Oyj
 • Tesla, Inc
 • Finda

Saatatte ihmetellä tuota Finnairia taas listalla. Otin sen kyytiin takaisin odottelemaan josko rokotteen myötä alkaisi ottaa suuntaa ylöspäin.

Bisnesmiehen elämä

Kuten mainitsin alkutekstissä niin pientä muutosta bisnesmiehen elämään tullut sitten kesän jälkeen.
Aloitin työn ohessa pikkuhiljaa opiskelemaan ajatuksena toteuttaa stressivapaasti tuo opiskelu. Eli en ota mitään paineita siitä vaan suorittelen kursseja omaan tahtiin, menee valmistumiseen sitten vaikka viisi vuotta.

En vielä kyllä ole varma ylipäätään tästä opiskelusta onko se oma juttuni mutta roikun nyt mukana ainakin toistaiseksi ja suorittelen muutamia kursseja lämpimikseni.

Olen saanut nyt viimeaikoina muutamia kyselyjä sähköpostiini erilaisista yhteistyötarjouksista blogiin liittyen. En ole näitä kuitenkaan kokenut tähän hetkeen sopiviksi ja olen näistä kieltäytynyt. Myös se, että blogin kävijämäärä pyörii siellä noin 300 kävijää/kuukausi ei mielestäni tarjoa hirveästi yhteistyötä tarjoaville tahoille.

Itselläni on ajatus (jossain vaiheessa taas kun saan aikaiseksi, yllätys yllätys) tehdä jonkinlainen sivu mielestäni tiukoista tarjouksista joita voisin kuvitella, että blogin lukijat arvostaisivat. Tätä täytyy vaan pohtia hieman, että minkälaisia ne voisivat olla ja selvitellä onko niihin mahdollisuuksia.

 

Luultavasti tämä jää vuoden viimeiseksi päivitykseksi, joten toivotan kaikille teille jotka olette blogiani lukeneet, ehkä jopa seuranneet pidemmän aikaa hyvää joulua. Palaan rahantuoksu nenän päässä blogin ääreen ensi vuonna.

Ciao!
– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top