Lokakuun yhteenveto

Lokakuun yhteenveto raavittu kasaan. Rahaa paloi pääasiassa vain pakollisiin juttuihin ja turha törsäily meni ehkä ennätysalhaisiin lukemiin.

Lokakuun kulut

Lokakuun kulutus oli pienin sitten toukokuun. Jos sijoitusasunnon verot eivät olisi osuneet tälle kuukaudelle (niinkuin ei toukokuullekaan osuneet) niin olisi menty heittämällä kaikkien aikojen ennätysalhaiseen kuukauteen kulutuksen osalta. Toki omissa kaavioissa esimerkiksi 2019 marraskuu näyttää menoja 1333€ mutta johtuu siitä, että kaikki asuntolainat ym. osuivat tuolloin lokakuulle joka hieman vääristää ehkä tuota. Oli miten oli, nyt tuli paukuteltua mahtava kuukausi.
Yksi suurempi ”turha” menoerä siellä on ja se on 150e lahjakorttiostos. Muuten ei ainuttakaan yli 20e ostosta minkä olisi voinut jättää tekemättä. Veikkaukselle meni 20e, ja kolme eväsostosta ABC:lta ja siinä kaikki.

Tulot/menot

Kuten kuvasta näkyy niin vaikka kulutus oli minimissään niin ei plussaa jäänyt silti kuin reilu 400e. Toki mahdollisuus olisi ollut ilman sitä lahjakorttiostosta 550e plussaa mutta on oltava tyytyväinen tuohonkin. Tuossa on vielä mahdollisuus karsia hieman ylimääräisiä pois ehkä noin 100e edestä mutta niiden osalta olen viisaampi loppuvuonna.

Vertailua vuoteen 2019

Ihan vain mielenkiinnosta laitan myös vertailukuvat jossa näkyy vuoden 2019 menot ja toisessa tulot. Kuten monessa muussakin kaaviossa niin näiden seuraaminen muuttuu vasta myöhemmässä vaiheessa mielenkiintoiseksi. Tällä hetkellä ne toimivat vain tuollaisina turhina ”täyttöinä” blogissa.

Sijoitukset

Sijoitusrintamalla heivasin ne Finnairin osakkeet mäkeen. Alunperinkään mitään hyviä perusteluja ostolle ei ollut joten pistin ne pois ja ostin Cargoteciä tilalle. Wärtsilä ja Finda on hieman noussut viimekuuhun nähden mutta on niin pientä vielä tämä oma sijoitustoiminta että ei tästä saa mitään irti revittyä. Seurannassa nyt nekin ja odottelee tulevaisuutta muuttuakseen mielenkiintoisemmaksi.

Pakolliset menot

Pakollisia menoja olen pyrkinyt listaamaan itselleni erilliseen taulukkoon. Näillä pyrin pitämään jonkinlaisen kuvan itsellä esimerkiksi siitä jos tulee lainalle tarvetta niin mihin maksukyky riittää.
Nyt pojan mentyä hoitoon pakolliset menot hieman nousivat. En äkkiseltään tuota summaa vielä muista paljonko se on kuukaudessa mutta veikkaus on noin 150e oma osuuteni. Voi olla, että heittää paljonkin. Tarkistan sen tässä kuussa ja marraskuun yhteenvedossa sen sitten tiedänkin.

Olettaen sen olevan se 150e jää kuukausittain rahaa noin 700e/1000e. Toki tuosta sitten menee bensat sun muut mitä en voi pakollisiin laskea.

Yhteenveto

En tiedä yhtään miten omat pakolliset menot tai kuukausittain säästöön jäävät summat suhteutuvat muiden ”perusduunareiden” summiin. Omassa kaveripiirissä ei tällaisista asioista mitään hirveästi puhuta joten ehkä muiden raha-aiheisia blogeja lukemalla tästäkin saisi muodostettua jonkinlaisen kuvan.
Olen poikamme syntymästä saakka pitänyt sen linjan, että niin kauan kuin vain suinkin mahdollista niin lapsilisät menevät suoraan pojan tilille/sijoituksiin eikä niihin kosketa. Tähän mennessä tässä on pitäydytty 100%:sesti ja toivottavasti pystymme jatkamaan tällä linjalla. Ajatuksena näiden suhteen on sijoittaminen hänen nimissään jotta saadaan korkoa-korollejuna liikkeelle. Tuleehan noita kuitenkin yli 20 000€ edestä siinä 18vuoden aikana niin 7% tuotolla 18vuotiaan hänellä olisi 40 000€. Mutta eipä niistä koskaan tiedä kuinka kehittyvät joten oli se summa sitten 20 000€ tai 40 000€ kun täysi-ikäistyy niin hyvä potti se on esimerkiksi ensiasunnon ostoa ajatellen.

Nyt viikonlopun viettoon ja karkkiostoksille.
Mukavaa viikonloppua lukijoilleni!

– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top