Lokakuun yhteenveto + Muutoksia

Lokakuun seuranta on tullut päätökseen. Saattaa herättää hieman hämmennystä, sillä nyt on tarkoituksena muuttaa tämä nykyinen 15.-15. kuukausiseurannan aikasykli vastaamaan normaaleja kuukausia. Eli seuranta alkaa joulukuusta alkaen aina kuukauden ensimmäinen päivä ja päättyy viimeinen, oli palkkapäivä sitten mikä päivä tahansa.

Lokakuun yhteenveto tulee nyt normaalisti, mutta marraskuu jää vähän välistä nyt. Saatan tehdä vielä tuossa marraskuun lopulla pienen päivityksen tästä kuun toisesta puolikkaasta mutta se ei ole varmaa. Eli joulukuusta eteenpäin palataan ladulle ja homma alkaa noudattaa selvää linjaa.

Nyt tulee hieman muutoksia myös tuleviin graafeihin. Varsinkin tuo piiras oli mielestäni hyvin epäselvä joten se kokee päivitystä. Menojen eri luokkia koitin hieman päivitellä selkeämpiin varsinkin oman excelin kanssa. Eli itselleni kirjaan hyvin yksityiskohtaisesti kaikki mutta jottei palkkeja kerry näytölle liiaksi asti niin esimerkiksi auton bensat, vakuutukset ym on kaikki saman kategorian ”Autot” alla.
Tummat grafiikat jää historiaan ja jatkossa nuo ovat vaaleita. Sopii ehkä paremmin sivuston kanssa yhteen.

Lokakuun yhteenveto

Käteiskassa hupeni 1000eurosta 400euroon tuon lainauksen johdosta (600e käteisenä ja 400e tilisiirtona). Sanoin että kunhan parin vuoden sisällä maksaa niin homma ok :D. Sen verran hyvä kaveri ja lähes päivittäin tekemisissä niin tiedän tarkalleen mihin tarkoitukseen vielä meni, eli ei pelkoa tästä omalta osaltani. Ei ensimmäinen kerta kun puolin tai toisin on tullut jeesattua.

Tein nyt sellaisen tempun että täytin säästötilit tavoitteiden tasolle. Jatkossa tarkoituksena ottaa ehkä noin 200e käteistä joka kuukausi automaatista ja mahdollisesti pistää nordnettiin pientä siivua palkasta. Kaikki tämä toki riippuu talomme remonttikustannuksista mutta niihin palaan vasta sitten tarkemmin kun koko asia on selvitetty. Tulevaisuudessa en kuukausittain siirrä rahaa näille säästötileille (ainakaan vielä), vaan ainoastaa varatilinä toimivalle tilille siirtyy jokaisesta korttimaksusta aina 5e.

Tämä vuosi menee opettelun piikkiin ja sallittakoon sen johdosta sekavuus näissä hommissa. Vuosi 2020 ponkaistaan sitten käyntiin kurinomaisesti ja tiukalla kirjanpidolla. Tulee hieman lisää dataa jota aletaan keräämään alkuvuodesta ym.

Mutta jorinat sikseen ja grafiikkaa pöytään:

Tulot/Menot

Kaavio tuloista/menoista.

Kuten kaaviosta näkee, mentiin pakkaselle niin että heilahti. Tätä hieman nyt vääristää se, että otin säästötilin tyhjäksi (3037,17€) ja täytin nuo tavoite-tilit tavoitteiden tasolle.
Käytännössähän tällaisella ”kikkailulla” ei ole mitään merkitystä minkään suhteen mutta jotenkin koen nyt itselle helpommaksi jatkon. Myös se, että tuo kuvaa menoihin nekin summat jotka ovat siirtyneet säästöön aiheuttaa jossain määrin ristiriitaisia tuntemuksia sisälläni. Haluan kuitenkin pitää sen näin, sillä muuten helposti ajattelen oman käytössä olevan kuukausittaisen budjetin pieleen.

Erittely

Kuukauden kulutus eriteltynä.

Tässä siis uudet kategoriat joilla aion jatkaa jatkossa, sekä epäselvä piiras muutettu ehkä hieman helpommin luettavaan muotoon.

Kuten kuvasta näkyy, meni suurin osa kaikesta kulutuksesta säästöön. Eli se reilu 3000e jonka otin toiselta säästötililtä ja siirsin tänne. Sa.kulut ovat sijoitusasunnon kuluja. Eli sisältää yhtiövastikkeen, lainanlyhennyksen, verot, sekä mahdolliset muut. Tähän kuukauteen osui verot 355,22e. Maksan nuo aina joka toinen kuukausi, joten tässä marraskuussa esimerkiksi tuo kulu jää kokonaan pois.
Auto-kategoriassa bensaan meni 115e, autolainaa se 330e, autoverot 75e sekä uudet renkaat 769e (oli siellä vielä reilu 30e huoltokin).
Muut-kategoria söi myös ison osan. Suurimpana siellä on vesivahingosta syntynyt lasku joka oli reilu 700e omalta osaltani, parturiin meni 72e (sisälsi kaksi leikkuuta ja purkin geeliä) sekä 400e kaverin lainan merkkasin tänne. Loput oli jotain pientä terassivaloja ym.

Eli aika minimiin jäi sellainen ”turha” ostelu lokakuussa. Toivottavasti sama linja jatkuu loppuvuoden ja siitä eteenpäinkin. Black Friday sieltä on tulossa mutta täytyy koittaa pitää sormet kurissa ja kukkaro tiukasti kiinni…

Palkka sekä tavoitetilit

Palkka on pysynyt samana ja säästötilin palkit ovat täyttyneet. Varatili alkaa tulvia ylikin jo pikkuhiljaa.
Säästötavoitteet tosiaan eivät pääty nyt tähän vaikka nuo ovatkin täynnä. Kodin remontin kun saamme alta pois niin isken hieman kovemmilla panoksilla kiinni säästämiseen.

Marraskuu

Eli kuten tuossa mainitsin niin marraskuun kirjauksesta tulee nyt hieman vajaa. Se tulee kattamaan vain tämän 15.11.-30.11. Tämän jälkeen kirjaukset normaalisti kuun ensimmäisestä viimeiseen päivään.

Marraskuun lopulla olisi tarkoitus ottaa hieman lomaa ja lähteä Ruotsin puolelle käymään. Pääsee poikakin ensimmäiselle ulkomaanmatkalleen. Saatan ottaa tuolta reissulta muutaman kuvan ja fiilistellä sitä täälläkin, katsotaan.

Siellä on tuo kilpailu vielä ja kolmisen viikkoa aikaa osallistua. Eli uutiskirjettä vaan tilaukseen niin on mahdollisuus voittaa Aarnin lompakko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top