Kesäkuun yhteenveto sekä nettovarallisuuden tarkastelua

Kesäkuu painui punaiselle johtuen pääasiassa pienistä hankinnoista kotiin, sekä kuten olen maininnut niin hoidan tällä hetkellä lähes 100% taloutemme yhteisistä kuluista, joten ne syövät suuren osan rahoistani.

Lisäisin hieman taas kaavioita kuukausittain ylläpidettäväksi. Mukavaa seurattavaa kunhan kuukaudet kuluvat.

Perehdytään ensin tuttuun tapaan siihen, mistä kuukauden menot nyt koostuivat…

Kuukauden menot

Kesäkuu oli suhteellisen hyvä kuukausi menojen kannalta vaikka pakkaselle jäikin. Mitään suurta määrää pikkuostoksia tai turhuuksia ei tullut tehtyä, vaan ylimääräiset kulut syntyivät hieman suuremmista asioista joita erittelen alle.

Yhteiselle ruokatilille – 923e (eli 423e ”normaalia” enemmän)

Vaimolle – 160e (En oikeastaan tiedä miksi vaimolle tällainen summa)

Terassikalusteisiin – 410e

Pikkumiehen päivähoito – 100e

Eli kuten näkyy, muutama hieman isompi meno ja kuukausi punaisella mutta mitäs näistä. Punaisia kuukausia tulee väkisinkin nyt tällä hetkellä kun vaimo ei ole töissä. Tilanne muuttuu muutaman kuukauden päästä hyvinkin paljon, joten mielenkiinnolla odotan minkälaisia lukemia sieltä on tulossa.

Tulot ja menot

Grafiikkaa tuloista ja menoista.

Palkkakehitys

Kuten näkyy, palkka on hieman noussut. Joku yleinen pieni korotus eli ei aihetta juhlaan. Tavoite tälle vuodelle päästä vähintään sinne 3000e/kk bruttopalkkaan.

Nettovarallisuus Q2

Nettovarallisuus nousi hieman Q1:sestä mikä on positiivista. Vaikka välillä tuntuu, että rahat hupenevat vain eikä varallisuutta kerry niin tämä vuosineljänneksittäin tarkasteltava systeemi antaa pienen buustin kun huomaa varallisuuden kasvaneen.

Nettovarallisuuden laskemiseen olen laskenut kaikki autot ja niistä suuremmat omaisuudet. Eli vaikka omistaisin tuhansien eurojen arvoisia kelloja, kännyköitä tms. niin en näitä tähän laske vaan autot ovat pienin ”omaisuus” nettovarallisuutta laskiessa.

Kuulisin mielelläni kommentteja muiden tavasta laskea nettovarallisuutta.

Uusien graafien aika

Eli kuten mainitsin niin muutama uusi graafi tuli otettua mukaan.

Sijoitukset yhteensä

Tämä graafi näyttää siis sijoitukset yhteensä. Ei sijoitusasuntoa kylläkään vaan osakkeet. Mielenkiintoista seurata niiden kehitystä näin kokonaiskuvan kautta.

Nordnet toki tarjoaa oman seurannan ja osa sijoituksista kun on OP:ssa niin se oman seurannan mutta tämä kuvaa kaikkia yhteensä.

Toinen uusi graafi tulee olemaan kuukausittain päivitettävä graafi osakkeiden kehityksestä.

Ei sinällään mitään ”mullistavaa” tässäkään vaan ihan mielenkiintoista seurattavaa itselle.

Eli näillä jatketaan tulevaisuudessa.

Hieman suunnitelmissa päivitellä kannettava tietokone uuteen vielä tämän vuoden puolella. Sen jälkeen mahdollisesti hieman jonkinlaista uudistusta sivuston ulkoasuunkin mutta sitä täytyy vielä odotella.

Nyt takaisin nauttimaan lomasta…
Hyvää kesää lukijoilleni!

-Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top