Kahvin tuoksuinen sunnuntaiaamu

Sunnuntaiaamu alkoi rauhallisissa merkeissä. Vaimo oli ehtinyt ylös ensin ja ottanut pikkumiehen aamutoimiin. Itse heräilin hitaammin ja nousin sängystä muutamia kymmeniä minuutteja myöhemmin. Eläinten aamutoimet ovat enemmän minun hoidettavissa, sillä nousenhan normaalisti aina aikaisemmin töiden takia. Sunnuntaiaamu ei ollut tässäkään poikkeus vaan ylös päästyäni ja omat aamutoimet hoidettuani lähdin koiran kanssa aamulenkille.

Päivän ohjelma

Normaalisti päiväohjelma menee hyvinpitkälti pikkumiehen mukaan. Vaimo tottuneemmin hänen aikataulut tuntee mutta tänään on erityispäivä. Jäämme pojan kanssa kahdestaan päiväksi joten kiirettä tulee pitämään.

Tätä kirjoittaessa kello on noin 11:30 ja pikkumies on päiväunilla. Luultavasti nukkuu vielä noin 30minuuttia. Se on se aika, joka minulla on jäljellä tänään ”itselleni”. Eli tuon jälkeen ei enää tietokoneen äärellä istutakkaan vaan leikitään ja touhutaan. 

Nyt vielä kuitenkin kun on aikaa niin kirjoitan hieman ajatuksista tulevan suhteen.

Sijoitukset

Tällä hetkellä en tiedä summaa mitä Nordnetissä on. Alle 1000e taitaa jokatapauksessa olla. Tarkoituksena on aloittaa tästä kuusta eteenpäin toteuttamaan seuraavanlaista strategiaa.

Säästötilit täytän ensin tavoitteiden tasolle lukuunottamatta käteiskassan tavoitetta. Siitä en ota stressiä vaan annan sen karttua pikkuhiljaa itsekseen.
Toisinsanoen nyt prioriteettina on kerätä 1000e remontti-tilille.

Tämän täytyttä suunnitelmana on painaa mahdollisimman kovalla painolla rahaa Nordnettiin. Eli joka kuukauden lopussa yhteenvedon tehtyäni otan +/- tilastot nenän eteen. Jos tulos on plussalla menee tuo summa kokonaisuudessaan Nordnettiin. 
Samalla periaatteella pyrin nyt täyttämään sen remontti-tilin ensin. Luultavasti siihen menee muutama kuukausi ellei jostain tule yllättäviä tuloja.

Oma arvaukseni on, että elokuun jälkeen tai viimeistään syyskuun jälkeen remontti-tili on tavoitteessa ja pääsen painamaan Nordnettiin täydellä painolla euroja.

Se mitä niillä sitten siellä teen on vielä avoinna. Sijoitusstrategiaa minulla ei ole mikä on varmaan tullut jo aikaisemminkin hyvin selväksi. Yhdeksi tavoitteeksi voisin siis ottaa myös sen, että syyskuun loppuun mennessä olisi edes jonkinlainen sijoitusstrategia luotuna.

Äänikirjat

Olen nyt hurahtanut aivan täysin äänikirjojen pariin. Ehkä vuosi sitten kun niiden kuuntelun aloitin en uskonut koskaan niistä tulevan ”minun juttuani.” Keskittyminen niihin oli niin vaikeaa mutta nyt niitä jo useamman kuunneltuani on jollain tapaa kehittynyt siinä, että esimerkiksi kuntosalilla voi kuunnella äänikirjaa ilman että treenin jälkeen on sellainen olo ettei muista yhtään mitä kirjassa on puhuttu.

Kuuntelin tällä viikolla Satu Rämön Unelmaduunarin tilipäivä -kirjan. Tuo oli ensimmäinen kirja jonka olen kuunnellut jota kuunnellessa ei oikein malttanut lopettaa. Vaikka kirja oli suunnattu ehkä enemmän yrittäjille, tuntui siellä olevan paljon hyviä pointteja joita itse voisin hyödyntää omassa työelämässä sekä myös tämän blogin kanssa.

Nyt otin kuunteluun Eddy de Windin Pääteasema Auschwitzin. Mielenkiintoisen oloinen kirja sekin vaikken tämän tyylisiä normaalisti kuuntele.

Itse kuuntelen mieluiten kirjoja joita pystyn ehkä jollain tavalla hyödyntämään omassa elämässäni. Erilaiset sijoittamiseen, yrittäjyyteen tai oman mielen kehittämiseen keskittyvät kirjat ovat suurin mielenkiintoni. Vaikken yrittäjä olekkaan enkä usko koskaan olevani niin yrittäjien tarinat ovat mielenkiintoista kuunneltavaa.

Kuulisin mielelläni suositteluja erilaisista äänikirjoista jos teiltä lukijoiltani löytyy jotain mitä mielestänne kannattaa kuunnella.

Aika sulkea kannettavan kansi ja mennä herättelemään pikkumies lounaalle.

Palaan taas blogin pariin jahka aikaa löytyy.
– Bisnesmies

15.6.2020 – Pientä muokkausta. Olikin tuo hätävara-tili jo täynnä ja remontti-tili on se joka huutaa tyhjyyttään. Sille tavoite vain 1000e joten hieman helpotti ”haastetta”.

3 Comments

 1. Traveller
  kesäkuu 14, 2020

  Suosittelen kuuntelemaan Alma Talent Kirja sovelluksen avulla sijoituskirjan Tähtäimessä osakkeet – Heikki Keskiväli, jos et ole aiemmin jo lukenut/kuunnellut.

  Tsemppiä tuleviin sijoituksiin ja aurinkoista kesää!

  Nordnetin blogissa aiheesta enemmän ja 30pv maksuton kokeilujakso Alma Talent Kirjaan.

  https://blogi.nordnet.fi/parhaat-e-ja-aanikirjat-sijoittamisesta/?utm_campaign=bloglinks&utm_term=cm&utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_content=parhaat-e-ja-aanikirjat

  Vastaa
  1. Bisnesmies
   kesäkuu 14, 2020

   Hei, kiitos vinkistä ja linkistä. Täytyykin tutustua!

   Vastaa
  2. Bisnesmies
   elokuu 5, 2020

   Otin muuten tämän alma talentin testiin vajaa kuukausi sitten ja kuuntelin tuon kirjan. Oli mielestäni erittäin hyvä kirja, kiitos suosituksesta.

   Muuten tuolla Alma Talentissa ei oikein ole kirjoja makuuni. Olen kyllä nyt viitisen kirjaa sieltä kuunnellut mutta osan puoli väkisin ettei mene ilmainen kuukausi hukkaan.

   Nytkin lähti tänään aamulla ”Ajattele kuin mentalisti” kuunteluun kun ei sijoituspuolelta enää löytynyt ”sopivia.”
   Bookbeatiin palailen kuun lopussa, siellä odottelee muutama kirja kuuntelua.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top