Joulun odotusta

Joulu lähestyy kovaa vauhtia. Moni on varmasti hyödyntänyt tarjouksia pitkin vuotta ja kerännyt lahjoja pikkuhiljaa. Osa ostaa lahjat kerralla hieman ennen joulua, jolloin joulun tuoma piikki kulutuksessa tuntuu suuremmalta. Jälkimmäistä tapaa harrastavalle joulu saattaa aiheuttaa stressiä hieman enemmän, varsinkin jos budjetti on muutenkin tiukka kaikkien ruokien ym. johdosta.
Mielestäni joulun tulisi olla rauhoittumisen aikaa, sekä aikaa, jolloin ei tarvitsisi stressata tai murehtia mistään, varsinkaan rahasta.

Meidän perheessä ei osteta lahjoja, ainakaan vielä. Mielestäni aikuisten kesken lahjojen ostaminen on hieman turhaa. Pidän järjettömänä sitä, että on ostettava vaikkapa puolisolle jotain ihan vain siksi, että jouluna muka kuuluisi ostaa lahjoja.
Meillä tämä ”lahjojen” osto menee enemmänkin niin, että pitkin vuotta itse pyrin bongailemaan vaimon puheista hänen toiveitaan erilaisista kauneushoidoista, tuplakupla-valaisimista tms. ja toteutan niitä silloin tällöin.
Sama pätee toisinpäin, ainoana erona, että itse en yleensä puhele mitä tarvitsisin (tämä johtuu siitä, että olen erittäin tarkka tuotteiden laadusta). Vaimo ostelee sitten erilaisia vaatteita tai muuta pientä sitä mukaan kun kokee oman vaatekaappini vaativan pientä päivitystä.

Joulun budjetti?

Paljonko teidän mielestä jouluun olisi hyvä varata rahaa? Eli se summa, millä joulusta tehdään juuri teidän kotona joulu. Tähän ei lasketa lahjoihin meneviä varoja.

En ole tältä kantiltä tätä ikinä itse ajatellut, sillä emme ole vielä kertaakaan viettäneet joulua kotonamme. Nyt kuitenkin tuon pikkumiehen syntymän jälkeen vietämme ensimmäisen joulun meillä ja kutsumme perheemme tänne. Eli nyt me vastaamme ruokailusta sun muusta.

Mitään erityisen suurta budjettia ei meidän joulu vaadi. Ruuat tehdään pääasiassa kaikki itse. Vanhempamme ja siskot tekevät myös osan jouluruuista, joten meillä menee ehkä noin 100-200e ruokiin.
Vielä ei poika osaa pukkia odottaa, joten siihen ei rahaa kulu. Myöskään lahjoja ei tuon ikäinen vielä osaa odottaa, joten ainoa lahja jonka hänelle ostimme oli Ruotsista tuotu Brion perässä vedettävä puinen koira.
Olen muutamana vuotena yrittänyt laittaa muovikuusen kotiimme, mutta jostain kumman syystä se on aina pyörtynyt ennen aattoa. Kissa kun nauttii koristeiden irti repimisestä.
Otan kuitenkin riskin tänä jouluna ja aion ostaa aidon kuusen. Meillä ei oikeastaan ole mitään koristeita tuota kuusta varten, joten käyn sellaisiakin ostamassa. Eli tähän menee varmaan kaikkinensa noin 50-80e riippuen minkälaisia koristeita löydän.

Eli jouluun kun varaa sen muutaman satasen niin mielestäni riittää vallan mainiosti. Toki tuokin on iso raha monelle eikä joulu todellakaan vaadi tuollaisia summia mutta meillä menee tuon verran.

Loppujen lopuksi pidän joulussa tärkeimpänä yhdessä oloa. Vaikka meillä on tosi läheiset välit vanhempiimme, sisaruksiimme, isovanhempiimme ym. niin se, kun jouluna kokoonnutaan samaan paikkaan syömään, keskustelemaan ja viettämään iltaa yhdessä niin se on mielestäni tärkeintä.

Joulukuu numeroina tähän mennessä?

Jätän graafit nyt pois tästä päivityksestä ja julkaisen ne vain koko kuukauden yhteenvedossa sitten. Sen verran kuitenkin nyt kun kohta on puolet kuukaudesta takana niin tuloja on tullut 1993,74e ja menoja kertynyt 1379,93e. Vuokratuloja on tulossa vielä 750e ja menoja tulee välttämättömistä asioista 1520,94e. Eli miinukselle menee näillä näkymin, mutta tuo johtuu nyt siitä, että lainanlyhennys sekä yhtiövastike osui viime kuussa viikonlopulle ja tästä johdosta kirjautui vasta joulukuulle marraskuun sijaan. Eli normaalisti tuo melkein 600e olisi mennyt marraskuun puolelle ja tämä kuukausi menisi plussalle. Tämän lisäksi maksan vuokratuloista parin kuukauden verot eli noin 355e.
Tammikuussa sitten pitäisikin jäädä helposti noin 600-800e plussalle ellei tule tehtyä heräteostoksia hirveästi.

Blogilla tienaaminen?

Tämän suhteen olen täysin kuutamolla. Olen kyllä lukenut, että jollain affliate mainoksilla on mahdollista saada jonkinlaisia lisätuloja. Näihin liittyen sain sähköpostia ja hieman kiinnostuin asiasta.
Aluksi kun blogia aloittelin oli ajatuksenani, etten mainoksia tänne halua. Olen kuitenkin hieman ruvennut tuota miettimään ja haluankin ottaa selvää miten nuo toimivat.

Moni varmasti miettii tätä tienaamista blogilla ja siitä löytyykin googlettamalla muutaman bloggaajan kirjoituksia. Pyrin kertomaan mahdollisimman avoimesti kaikista asioista joista kirjoitan ja jos blogissa alkaa näkyä mainoksia niin tulen myös raportoimaan niiden tuomat tuotot kuukausittain.

Nuo mainokset ei sinänsä ole itselleni se mieluisin tapa jotain lisätienestiä tämän blogin avulla kerätä. Tavoitteena onkin joskus tulevaisuudessa panostaa enemmän erilaisiin tarjouksiin blogini lukijoille. Tämä kuitenkin vaatii hieman suuremman lukijakunnan mitä täällä tällä hetkellä on. Ehkä ensivuonna tai sitä seuraavana tuo voisi olla mahdollista, katsotaan.

Lupaamani arvonta on nyt suoritettu. Osallistujia oli yhteensä 5 kappaletta. Muutama oli ottanut osaa mutta vahvistus oli puuttunut joten jätin heidät arvonnasta ulkopuolelle.
Arvonnan toteutin antamalla jokaiselle numeron ja suorittamalla randomresult -sivustolla arvonnan. Voittajaksi päätyi Janne.
Laitan asian tiimoilta voittajalle sähköpostia ja toivotaan, että saadaan lompakko hänelle jouluksi.

Toivotan kaikille lukijoilleni hyvää joulua ja tuottoisaa vuotta 2020. Palaan heti alkuvuonna tietokoneen ääreen naputtelemaan joulukuun yhteenvetoa nähtäville.

Kiitos kaikille lukijoilleni mielenkiinnosta ja kannustavista viesteistä. Ensi vuonna jatketaan =)

– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top