Joulukuun yhteenveto

Vuosi 2019 laitettu pakettiin. Joulukuulta ei jäänyt mitään kerrottavaa, vaan miinukselle mentiin kuten odotettavissa oli. Olisi ollut mukava saada vuoden viimeinen kuukausi plussalle. Olisi hieman nostanut motivaatiota alkavaan vuoteen mutta eiköhän se tästä.

Blogin vaikutus

Blogin, sekä ylipäätään omista menoista kirjanpidon myötä olen alkanut olemaan hyvin paljon tarkempi mitä tulee törsäämiseen. En toki vieläkään niin hirveästi mieti jotain <200e ostoksia, mutta suurempien ostosten suhteen olen tullut aika tarkaksi. Eli onneksi jotain positiivista. Olen myös löytänyt rahankäytöstäni ”porsaanreikiä”, eli mihin tulee laitettua turhaan rahaa aika paljonkin kuukausittain. Näitä on kaikki eväät ja pikkuostokset töihin, kuntosalimaksut, makeiset ym.

Eli olen aikalailla lopettanut pienten eväiden ym ostelun töihin, kuntosalin aion vaihtaa alkuvuonna halvempaan, sekä makeisten ja roskaruoan suhteen olen pyrkinyt paljon tarkemmaksi.

Joulukuun yhteenveto

Joulukuu tosiaan jäi miinukselle. Johtui pitkälti siitä, että lainanlyhennykset sattuivat kahteen kertaan tälle kuukaudelle. Siitä siis melkein 600e ylimääräinen kulu tähän kuukauteen. Näitä varmaan tulee useamminkin pitkin vuotta mutta tietenkin muut kuukaudet sitten tasoittelevat menoja.

Mitään suuria hankintoja ei tullut tehtyä ja kaikki joulusta aiheutuneet ruokakulut ym maksoimme yhteiseltä tililtä, joten ne eivät näy omissa kirjauksissani. Pieni reilu 50e kulu syntyi kun innostuin hieman ostelemaan koristeita joulukuuseen 😀

Muuten ei tullut pahemmin tehtyä heräteostoksia mutta autojen vakuutusmaksut makselin omasta pussista. Taino, tuli uusi puhelin hommattua mutta kuluttomalla osamaksulla se. Tarkoituksena maksella kesällä pois joten pyrin säästämään 200e/kk mutta katsellaan kuinka onnistuu. Nyt siitä tulee kuluja vajaa 40e/kk. 

Odotukset vuodelle 2020

Odotukset tulevalle vuodelle eivät ole hirveän suuret oman varallisuuden kasvun kannalta. Remontteihin kotona tulee palamaan +15 000e heti alkuvuodesta. Hieman kahden vaiheilla vielä maksaisiko ne suoraan vai lainarahalla pitkällä lyhennysajalla. Kannattevampaahan se olisi heti maksaa pois, mutta en oikein tykkää jos ei tilillä ole hieman puskuria. Katsotaan kun lasku tulee, että mihin päädytään.

Autolaina loppuu alkuvuodesta joten siitä jää pieni 165e säästö kuukausittain.

Joka tapauksessa täytyy nyt joku tavoite heittää myös sijoitusten saralle tälle vuodelle. Tällä hetkellä Nordnetin saldo on 5e. Vuoden tavoitteena 1000e tuntuu liian pieneltä, joten laitetaan suoraan 5000e. Voi olla, että tästä jään kauas, mutta parempi pitää tavoitteet korkeina ettei touhu tunnu liian helpolta.

 

Hyvää alkanutta vuotta lukijoilleni, palataan taas viimeistään kuun vaihteessa!
– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top