Joulukuun yhteenveto

Paketit on avattu ja joulukuun raha-asioiden purku suoritettu. Mitään erikoista ei joulusta huolimatta tällä rintamalla tapahtunut ja vuosi päättyikin suhteellisen neutraalina.

Tulot / Menot

Pelkistin tuota kaaviota hieman ja heivasin numerot sieltä grafiikan puolelta sivuun. Kuten näkyy joulukuu meni aika tiukille. Korjattu ± -tilasto jäi kuitenkin niukasti vihreälle joten tyytyväinen olen tuohon joulukuun tulokseen.

Joulukuun kulutuksen erittely

Joulukuun kulutus oli taas aika normaalia ja siltä näyttää myös kaavio. Muut -kategoria siellä taas paisuu normaaliin tapaansa ja muutenkin aika ”perussettiä.”

Mitään suurempaa yllätystä ei tuolta löydykkään vaan suurimmat menot Muut -kategoriassa olivat:

  • Eläinten ruuat 260e
  • Parturi 50e
  • Tulevan bisnesmiehen hoitomaksut ja jotain pientä vaatetta ilmeisesti 150e
  • Veikkaukselle 100e

Näiden lisäksi luottokortille tuli siirrettyä 125e. Edelleen murheenkryyni tämä mutta menkööt näin vielä.

Autohuoltoihin meni noin 230e ja siinäpä ne olikin. Lahjoja ei tullut osteltua enää vaan vaimo oli niitä hommaillut pojalle jo pitkin vuotta sen vähän mitä itse hänelle ostimme. Vielä sen verran nuori kaveri kuitenkin ettei oikein ymmärrä niiden päälle joten mielestäni aika turha niihin tuhlata suuria summia.

Sijoitukset

Sijoituksien arvo näytti tältä vuoden lopulla. Finnairista luovuin ja ostin tilalle Kamuxia. Toinen poisto oli Tesla joka vaihtui Nexstimiin.

Finnairin potentiaali isompaan nousuun mielestäni puuttuu joten tästä syystä jätin sen nyt toistaiseksi sivuun.

Tesla on niin suuri kysymysmerkki ja toimi lähinnä vain jännityksen tuojana salkussa joten sille ei sen suurempia perusteluja ole miksi sen poistin. Nexstimin otin salkun ”arpalapuksi.” Tuota olen sivusilmällä seuraillut jo vuosia sen paremmin perehtymättä kuitenkaan ja päätin hypätä kelkkaan ja katsoa mihin päädytään.

Salkussa on käynyt myllerrys myös tammikuussa. Uusia hankintoja pari jotka pääsee tarkastamaan Bisnesmiehen salkku -sivulta ellei malta odotella tammikuun yhteenvetoa.

Vuosi 2020 yhteenveto

Vuoden 2020 yhteenveto tulee lähipäivinä Q4 nettovarallisuuden yhteydessä. Tammikuu on työn puolesta kiireinen, opiskelut jatkuvat ja kotona riittää tehtävää joten kaikki tapahtuu pienellä viiveellä. Palailen lähipäivinä kertomaan, kuinka nettovarallisuus kehittyi vuoden loppua kohti.

Hyvää alkavaa vuotta toivottaa,
Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top