Hyppy tuntemattomaan

Raha-asiat ovat suomalaisille asia josta mielellään vaietaan. Ainakin omista raha-asioista, muiden asioita puidaan ehkä mieluummin. Tarkoituksenani on kirjoittaa omasta taloudenhoidosta, rahan ansaitsemisesta, säästämisestä, tuhlaamisesta, sekä oikeastaan aiheen ulkopuoleltakin silloin tällöin. Tulen esittämään omat menot ja tulot suoraan senttiäkään niihin liisäämällä tai niistä vähentämällä. Näin saan itse realistisen kuvan omasta tottumuksesta käyttää rahaa, sekä pystyn antamaan lukijoille toivottavasti tunteen, että ehkei se säästäminen olekkaan niin vaikeaa.

Olen tottunut elämään suhteellisen tavallista elämää. Tavallinen on ehkä huono sana kuvaamaan sitä, sillä jokainen varmasti määrittelee ”tavallisen elämän” hieman eri tavalla.
Oma elämäni koostuu pääasiassa työnteosta, harrastuksista, eläintenhoidosta sekä kotiaskareista. Tähän vielä kun lisätään seuraavan viikon tai kahden sisällä meille molemmille täysin uusi asia, vauva-arki, niin alkaa päivät ollakin jo aika täysiä.

Sijoitusrintamalla en ole vielä hankkinut muutakuin sijoitusasunnon ja Finda-osakkeita.  Tarkoituksena on nyt alkuun saada oma pörssi kuntoon, jonka jälkeen otamme aggressiivisen askeleen sijoittamiseen.

Ajatuksena on perustaa muutama (ehkä 3 tai 4) tili, joille asetetaan euromääräinen tavoite. Tavoitteena on pyrkiä pitämään suhteellisen tarkkaa kirjaa menoista ja tuloista, sekä pitää taulukkoa ja luoda grafiikka näistä.

Blogin kirjoittaminen on itselleni täysin uutta, enkä todellakaan vielä osaa, tai edes tiedä kaikkea mitä ja miten pystyn tänne lisäämään. Eiköhän aika opeta ja toivottavasti lukijoilta tulee tarvittaessa vinkkiä mihin suuntaan blogia lähtee kehittämään.

– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top