Huhtikuun yhteenveto

Huhtikuun raportti hieman viivästyi motivaatio-ongelmista johtuen. Tällä hetkellä siviilissä on sen verran paljon asioita hoidettavana, että kuukausittainen tilitapahtumien perkaaminen ei ihan ykkösenä ole tehtävälistalla.
Päivittelin taas kirjanpitoani hieman, joten pientä muutosta saattaa näkyä tästä johtuen.
Nyt kuitenkin otin töistä hieman vapaata ja päätin purkaa viime kuun joten aloitetaanpa.

Huhtikuun tulot

Paljoa huhtikuun tuloista ei ole kerrottavaa mutta hieman normaalia suuremmat ne olivat. Lisätuloja kertyi reppuhommista joita tuli muutama päivä tehtyä. Eihän noista pienistä reppuhommista isoa tiliä tee, mutta tässä taloustilanteessa se ylimääräinen 1000e tuntuu huomattavan suurelta.

Monesti taas olen raapinut päätä, että mistä ihmeestä sitä alkaisi kehitellä lisätuloja. Muutamia ideoita on mutta ne vaativat useamman ”tontun” alkupääoman jota ei nyt tähän hätään ole. Eli vielä joudun pinnistelemään tällä palkalla.

Huhtikuun menot

Menojen puolesta huhtikuu ei tehnyt poikkeusta vaan yllätys yllätys, tällekin kuukaudelle onnistuttiin kerryttämään ”extramenoja”. Oi kun olisi hienoa jos joskus onnistuisi pitämään edes yhden kuukauden niin, että menot koostuisivat vain ja ainoastaan niistä pakollisista ja tarpeellisista mutta kun ei. Aina löytyy jotain ostettavaa johon uppoaa niitä extra-satasia. Ehkä tähän kuitenkin nyt seuraavina kuukausina tulee muutos, sillä taloutemme tulot tippuivat juuri radikaalisti kun pikku bisnesmies täytti 9kk. Eli tästä eteenpäin omien tulojeni tulee kattaa lähes 100% taloutemme menoista siihen asti, kunnes vaimo palaa töihin. En usko, että tämä mikään ongelma tulee olemaan mutta pienentää huomattavasti mahdollisuuksia kerryttää minkäänlaista puskuria itselle.

Mutta mainitsemiini menoihin, jotka huhtikuussa pääsivät ”yllättämään”.

– Ensinnäkin otimme 20k remonttilainan, jota lyhennän 170,33e/kk. Puolet tästä toki vaimon osuus mutta hän osallistuu vasta töihin palattuaan tähän.

– Luottokortille meni melkein 600e. Tästä noin 400e oli hotellikuluja jotka toki sain takaisin ja näkyvät tulopuolella. Loput 200e koostuikin sitten kaikesta pienestä sälästä.

– Muut-osio näyttelee aika suurta osaa tämän kuun kulutuksessa ja johtuu ihan siitä, että tuli ostettua uusi turvaistuin autoon sekä kärry fillarin perään. Näistä kertyi reilu 200e kuluja.

– Viihde-puolella on kuluja 250e edestä. Nämä ovat sieltä viimekuun ostoksista eli apple watchista ja airpodeista. Halpa hinta noille johtuu siitä, että käytin lahjakortin tuossa ostosten yhteydessä.

Nyt tätä erittelyä tehdessä huomaan kuitenkin kuukauden olleen hyvin maltillinen kulutuksen suhteen. ”Pikkuostoksia” ei tullut tehtyä kuin noin 70e edestä ja muutenkin turhia menoja ei hirveämmin ole näkyvissä.
Kuntosali on nyt koronan takia ollut tauolla mutta harkitsen palaamista sinne tässä kuussa, joten siitä tulee taas lisäkuluja jatkossa.

Mainostaminen

Olen aiemminkin hieman purkanut tuota aihetta. Tekisi mieli kokeilla minkälaista senttien kilinää joku googlen tarjoama mainospalvelu laulaisi mutta toisaalta kun itse en niin hirveästi nauti kaikenmaailman mainoksista niin tuntuisi väärältä omalle sivulle niitä tyrkätä.

En tästä ”bloggauksesta” vielä sen syvällisemmin ymmärrä joten en osaa edes ajatella mikä on kannattavaa ja mikä ei.
En usko, että nyt lähitulevaisuudessa mitään mainoksia alan tänne paukuttamaan mutta jos joskus otan tuollaisen kokeiluun niin toki sen tuomat lisätulot tulevat erikseen eritellyksi tänne.

Katsotaan nyt, koitan pistää hieman kuulumisia lompakon ulkopuoleltakin tässä kuussa jos aika käy pitkäksi ja jaksan naputella.

– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top