Helmikuun yhteenveto

Helmikuu taputeltu ja mitä siitä jäi käteen? Lisää velkaa sekä turhia kuluja liiaksi. Entä kuinka kävi palkankorotuksen kanssa?

Mintoksesta siirtyminen pois on vielä vaiheessa mutta suurimman osan varoista olen jo siirtänyt Nordnetin puolelle. Kuinka siellä menee?

Yhteenveto menoista

Helmikuu oli ”taas” hieman railakkaampi kuukausi menojen suhteen. Ylimääräisiä turhia ja ei niin turhia kuluja tuli satojen eurojen edestä. Mistä nämä suurimmat sitten syntyivät?

 • Remontti – 7329,80e (Pakollinen, ei turha mutta suuri)
 • Auton akku – 109e (Pakollinen myöskin)
 • Autolainan pois maksu kokonaan – 536,08e (Ei pakollinen mutta halusimme siitä eroon)
 • Lisäravinteita – 64,32e
 • Luottokorttiostokset – 277,03e (!!!!)
 • Eväät töihin – 45,83e (Täysin turha, laiskana en ole jaksanut tehdä eväitä)
 • Hammaslääkäri – 356,50e
 • Ulkona ruokailu – 42,60e  (Töistä tullut käytyä lounaalla neljä kertaa)
 • Motonet – 100,75e (Ostin hieman vekottimia ”jos joskus tarvii” ajatuksella. Eli täysin turha menoerä)
 • Eläimet – 122e (Koiran kuvaus ja kissan ruoka)

Eli kuten listasta näkee, taas mahtui kuukauteen paljon ylimääräistä. Osa toki tarpeellista ja osa turhaa.
Täysin turhaa siellä on noin 200e verran, eli ulkoruokailut, motonetti ja eväät (nämä eväät käsittävät aina siis valmisruokaa kaupasta, esim kokkikartanoa tms).
Luottokortti on sitten asia erikseen. Sieltä on varmaan aina kaikki turhaa, koska sitä käytän lähinnä nettishoppailuun ja ruuan tilaamiseen pizzeriasta.

Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi.

Tulot/Menot ja säästö%

Eli tuloja näyttää tulleen tässä kuussa huima määrä. Johtuu täysin siitä, että otimme hieman lainaa remonttia varten. Kaikki tulot ja menot ovat siis oma osuuteni. Jos jotain maksamme puoliksi tai jotenkin muuten niin pyrin laskemaan ne jo valmiiksi näihin.

Vaikka graafin mukaan nyt jäätiin plussalle tässä kuussa, niin jos jätettäisiin tuo laina huomioimatta ja siitä maksetut laskut niin kuukausi olisi noin 1400e miinuksella. Tästä toki sijoitukseen/säästöön on mennyt yli 1100e joten todellista miinusta ei jäänyt kuin muutama satanen. Yllättävän hyvin meni mielestäni sitten loppujen lopuksi tämä kuukausi, sillä hieman oikein pelotti tämä yhteenvedon tekeminen.
Jotenkin koko loppukuu on tuntunut siltä, että tuli törsättyä hirveästi turhuuteen mutta ei näköjään niin mahdottomasti.

Tämä on myös yksi omien tulojen ja menojen kirjanpidon mukavia puolia, että välillä voi yllättyä myös positiivisesti omasta rahankäytöstä.

Säästö% näyttää häviävän pieneltä mutta summa on omasta mielestä varsin miehekäs omille tuloilleni eli reilu 1000e.

Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi.

Palkankorotus, kuinka kävi?

Kirjoittelin viime kerralla siitä, että olin menossa neuvottelemaan esimieheni kanssa palkankorotuksesta.

Olen työskennellyt nykyisessä tehtävässäni tosiaan vasta vuodenpäivät, joten ajallisesti mitään suuria korotuksia ei ollut odotettavissa.
Annoin enemmän toivoa sen suhteen miten olen kehittynyt työssäni ja miten olen sen hoitanut. Ottaen huomioon, että taloon tullessa olin aika keltanokka koko touhussa ja vuoden aikana tapahtunut kehitys on ollut huimaa.

En halua sanoa, että olisin tyytyväinen nykyiseen palkkaani. Sanon ennemmin, että tulen sillä toimeen erittäin hyvin. Päässäni on kuitenkin ajatus siitä, että 10vuoden päästä palkkani on toivottavasti X-määrä ja olen valmis myös tekemään töitä sen eteen.

Joka tapauksessa tämän kertainen palkkaneuvottelu törmäsi suoraan tiiliseinään, eikä euronkaan korotusta ollut luvassa.
Ymmärrän sen kyllä, ottaen huomioon miten vähän aikaa olen työskennellyt työtehtävässäni joten eipä tuo nyt vaikuttanut suuntaan tai toiseen. Toki pari päivää hieman harmitti mutta näin jälkeenpäin ajateltuna täysin ymmärrettävä ratkaisi heiltä.

Tämän vuoden neuvotteluihin täytyy valmistautua hieman etukäteen ja laittaa mehevämpää toukkaa koukkuun. Kyllä se varmasti jossain vaiheessa siihen nappaa ja edes pieni korotus sieltä irtoaa.

Mintos lyhyesti

Kirjoitin siitä, että aion luopua kokonaan tuosta Mintoksesta ja siirtyä kokonaan nordnetin puolelle sijoitusten kanssa.

Tämä projekti on ihan hyvällä mallilla. Tällä hetkellä Mintoksen puolella lainoissa kiinni on enää alle 200euroa, joten varmaan tämän tai huhtikuun aikana saan loputkin hilut sieltä pois ja pääsen kokonaan Nordnetin puolelle.

Nordnet

Nordnetin puolella istun vielä rahojen päällä. En omista ainuttakaan osaketta vielä. OST-tili on kyllä avattu ja kerkesin sinne yhtä osaketta ostamaankin jo. Päätin kuitenkin sen myydä kurssilaskujen alettua ja nyt seurailen markkinoita sivusta ja mietin strategiaa jolla lähden liikkeelle.

Tulen lisäämään sivuilleni myös seurannan salkunkehityksestä aikanaan. Vielä koko touhu on kuitenkin niin alkutekijöissä että en ole alkanut miettimään kuinka sen toteutan.

 

Kovia alennusmyyntejä odotellen,
– Bisnesmies

2 Comments

 1. Janne
  maaliskuu 14, 2020

  Itse erottelen luottokorttiostokset samalla tavalla kuin pankkikortinkin ostot. Pysyy mielestäni paremmin kartalla mihin sitä tulee vinguteltua 🙂

  Vastaa
  1. Bisnesmies
   maaliskuu 14, 2020

   Joo olisi syytä tuo tehdä mutta toistaiseksi jäänyt tekemättä. Veikkaan että ei tule niitä jatkossakaan eriteltyä vaan antaa sen olla vähän sellainen salamyhkäinen osa kulutusta.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top