Heinäkuun yhteenveto

Huh, niin pitkän tuntuinen heinäkuu on saatu viimein päätökseen. Tai ei nyt ihan vielä, sillä onhan tässä tämä päivä aikaa synnyttää kuluja tähän. Olen kuitenkin melko varma ettei kuluja tänään enää synny niin päätin pistää yhteenvedon jo nyt.

Isyysloma meni kuin siivillä. Vaikka olen huomannut, että iän karttuessa aika tuntuu kuluvan vuosi vuodelta nopeammin, täytyy silti todeta tuon kolmiviikkoisen isyysloman menneen sormia napsauttamalla. Pikkujätkä sai mukamas niin ronskin miehen sisuksista heräämään pojalle lässyttävän ja herkistyvän miehen…

Lässytykset sikseen ja raakaa dataa pöytään, eli puhutaanpa numeroista!

Grafiikkaa

Alla nyt heinäkuun graafit, taulukot sun muut härpäkkeet. Yllätyin oikein itsekin miten vähän sitä miinukselle mentiin.

Kuvat saat suuremmaksi klikkaamalla (aukeaa uuteen ikkunaan).

  • Palkka, 2828€. Ei muutosta tähän.

 

  • Tulot/Menot. Kokonaismäärä, sekä piiraasta voi hieman pureskella mihin tuli tuhlattua.

 

  • Säästötilit, hieman sain säästöönkin. Kaukana vielä tavoitteista.

 

Heinäkuun mietteitä

Palkka ei ole kokenut muutoksia. Pidän palkkaani kohtalaisena koulutukseeni ja työkokemukseeni nähden. Ehkä titteli ”asiantuntija” antaa monelle kuvan kovapalkkaisesta henkilöstä mutta ei se aina niin ole. Uskon kyllä että seuraavan viiden vuoden aikana palkka alkaa vähintään kolmosella. Sitä odotellessa.

Mielestäni heinäkuu meni erittäin huonosti. ”Muut” palanen piirakassa näyttelee edelleen liian suurta osaa kokonaiskuvassa. Toki sieltä löytyy pakollisia menojakin, mutta olisin varmasti saanut sieltä nipistettyä 500e halutessani säästöön. Noh, tavoitteena elokuussa puolittaa tuo summa, saas nähdä kuinka käy.

Levollisin mielin kuitenkin loppupeleissä tästä ensimmäisestä kuukaudesta ja omien menojen seurannasta. Säästöönhän meni melkein 500e yhteensä ja kun vielä karsin turhista kuluista ylimääräset pois niin uskon saavani säästettyä 1000e/kk suht kivuttomasti ellei mitään suurempia ylimääräisiä kuluja tule. Toki hieman tuohon vaikuttaa se, että joka toinen kuukausi maksan sijoitusasunnon tuloista verot, niin silloin tuskin tuota 1000e saan säästettyä.

Suurimpia ylimääräisiä kulueriä tähän kuuhun syntyi eläinten ruokatilauksista sekä sairaalassa vietetyistä päivistä/öistä. Onneksi näitä ei synny joka kuukausi…

Hieman mietin tuota ”Muut” palasta piirakasta, että kaipaisiko se enemmän täsmennystä. Nyt sinne tulee laitettua ehkä liian paljon kaikkea maan ja taivaan väliltä. Esimerkiksi vaikka baarissa käydessä syntyneet kulut menisi tällä hetkellä sinne, vaikka toisaalta tuollaisille voisi tehdä täysin oman kategorian. Ehkä paras olisi jos löytyisi kategoria suoraan sellaisille ”ei välttämättömille” kuluille. Katsotaan ja kehitellään, eiköhän se kuitenkin tässä ajan myötä muovaudu siihen ihanteelliseen muotoonsa.

Elokuu

Elokuu alkaa ja nyt panostan 110% turhien kulujen minimointiin. Tämän kuun tili jäi pieneksi isyysloman johdosta eikä kelalta tulevaa isyysrahaa ole vielä näkynyt. En edes tiedä tuon kelan maksaman isyysrahan suuruutta, joten ainakin nyt näillä näkymin pistän säästöön menevät summat minimiin. Katson kuun lopussa tilannetta jos nuo kelan rahat tulevat, että onko varaa pistää pikku siivu säästötileille. Veronpalautukset maksetaan tässä kuussa. Sieltä pitäisi tulla noin 696€, eli hieman tasoittaa tätä tulevaa kuukautta.

Tiedossa on nyt muutamia ylimääräisiä hieman suurempia kuluja tulevalle kuukaudelle. Kiinteistövero (90-100e) menee tässä kuussa, auto kaipaa hieman huoltoa (öljynvaihtoa ainakin), sekä varmaan sairaalasta tulee 100-300e suuruinen lasku. Siinähän ne toiveissani säästömahdollisuudet alkaakin valumaan viemäriin.

 

Kukkaron nyörejä kiristellen
– Bisnesmies

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top