Heinäkuun puolivälikatsaus

 

Heinäkuu on nyt puolessa välissä ja grafiikka piirtää karua viivaa. Kuten kuvasta näkyy, lähentelee menot jo melkein kuukauden tuloja. Sinällään pelottava ajatus, sillä menoja tarkastellessani en löytänyt mitään suuria ylimääräisiä kuluja. Muutamia kymppejä siellä täällä muttei sen suurempaa. Toki tähän kuuhun sattui muutamia autokuluja joita ei joka kuukausi tule maksettavaksi (vakuutus, vero sekä katsastus). Niistä kertyi heti miltein 200e ylimääräisiä kuluja.
Lisäksi tilasimme eläimillemme ruokaa, joista kissanruoka maksettiin heti, noin 80-90e. Koiralle tilasimme myös ruuat, mutta onneksi niiden mukana tulee lasku, joten ei tarvitse heti tuota yli 100e laskua niistä maksaa.

Myös se johtaa hieman harhaan, että kirjaan kuluihin myös ne summat, jotka siirrän säästötileille. Eli tässäkin kuussa säästöön on laitettu jo melkein 500e.

(Klikkaamalla kuvaa saat sen suurena auki uudessa välilehdessä)

Loppukuu

Miten sitten selviän loppukuun? Noh, laskujen kanssa on siten mukava tilanne, että kun kuukausi vaihtuu virallisesti niin yleensä siihen mennessä olen maksanut lähes kaikki kuun laskut. Ennen seuraavaa palkkaa ei mene kuin muutamia kuluja kuten kuntosali, parturi ym. pienempää.
Eli uskon kyllä, että tämä kuu jää plussalle vaikka nyt näyttääkin pahalta.

 

Tulot/Menot

Avaisin hieman nyt tarkemmin tuota oman kirjanpidon rakennetta, sekä kuinka perheessämme käsitellään yhteisiksi kuluiksi miellettäviä maksuja. Näihin kuluihin voisi mieltää juuri nuo eläinten ruuat, autoon liittyvät kulut ym. Maksamme kaiken 50/50, ainakin noin periaatteessa. Kirjanpidossani siis jos vaikka autokuluissa on kirjattuna katsastusmaksu esimerkiksi 59e, niin todellisuudessa tästä on itselleni aiheutunut kuluja vain 29,50e. Tällöin kirjaan tulojen "Muut" kohtaan tuloja lisää 29,50e.

Eli tuo hieman vääristää tuota tulojen suurutta. Todellisuudessa tuloja ei ole normaalisti kuukaudessa kuin palkka, sekä sijoitusasunnon vuokratulot. Vuokratuloistakin maksan joka toinen kuukausi ennakkoverot (vai mikäköhän oli oikea termi), joten joka toisen kuun vuokratulot jäävät hyvin pieniksi.

 

Täytyy kyllä todeta, että jos tulevatkin kuukaudet näyttävät yhtä karua grafiikkaa, niin on pakko alkaa karsia jostain menoista. Nyt vielä kun perheemme kasvoi yhdellä ja tulevaisuuden pikku bisnesmies tuli taloon niin varmasti niitä lisäkuluja alkaa ilmaantua. Vakuutuksia, vaippoja, tarvikkeita ym. ym.
Myös isyysvapaan tulot tulevat pienentämään ensikuun tienestejä huomattavasti joten katsotaan mistä nipistellään.

 

Bisnekset

Niistä semipassiivisista tuloista kun hieman puhuin, että saattaisi jotain pientä ideaa olla viritteillä niin avaan sitä vielä hieman.

Eli tarkoituksena on hommata nyt ensikesäksi yksi tai kaksi skootteria pihalle ja alkaa harjoittaa pienimuotoista vuokrausta niillä. Koitan talven aikana hieman perehtyä verotukseen tuollaisessa tapauksessa, sekä siihen paljonko saa tienata ilman mitään toiminimeä tms.
Ajatuksena tuo kuitenkin kuulostaa hyvältä, sillä mitä olen selvitellyt paikallista tarjontaa, niin puhutaan ihan yhden käden sormilla laskettavasta määrästä mitä on vuokrattavana, sekä vuokraushinta per päivä tuntuu erittäin kovalta. Mutta täytyy selvitellä. Jos lukijoista löytyy joku jolla faktatietoa mitä kaikkea tuollainen vaatii niin olisin kiitollinen avusta.

Talveksi täytyisi myös kehitellä jotain. Jos pörssi olisi edes hieman kunnossa ja sieltä saisi muutaman tonnin niin ostaisin/rakentaisin paljun ja vuokraisin sitä. Olen muutaman kerran ollut aikeissa sellaista vuokrata mutta sanotaanko että alle 50km säteellä ei ole löytynyt vapaana jos kyseessä on ollut joku uusivuosi tai vappu tai mikä tahansa juhla. Eli varmasti kysyntää sille olisi.

Otan mielelläni kaikenlaisia ideoita vastaan kuinka tulopuoli saataisi hieman nousuun. Ideoita voi jättää kommentteihin tai pistää sähköpostilla blogi@bisnesmies.fi

- Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top