Elokuu – Yhteenveto

Elokuu saatu seurannan osalta päätökseen. Jotenkin tuntuu, että noita yllättäviä menoja vaan tulee joka kuukausi satoja euroja. Lyhyesti eriteltynä Elokuun suurimmat:

  • Vauvalle itsekeinuttava patja – 50e (Kokonaishinta tuolle tulee olemaan 300e, eli oma osuuteni 150e jos päätämme pitää patjan. Jos palautamme sin niin vain tuo 50e itseltäni)
  • Iontoforeesilaite – 255e
  • Vakuutukset – 143e (en muista oliko kyseessä koti-, eläin- vai lapsenvakuutus. Vaimo maksaa ne ja veloittaa puolet tililtäni)
  • Kiinteistövero – 91e (ei sinänsä yllätys, menee kerran vuodessa)
  • Pitkästä aikaa viihteellä – 360e (sisältäen syömisen ravintolassa, illan juomat + hieman blackjackiä)

Eli kokonaissaldo tuollaisista yllättävistä oli melkein 900e. Kuinka tulot sitten riitti menoihin? Veronpalautuksien ansiosta hyvin. Jäin jopa plussalle ensimmäistä kertaa seurannan aloitettuani. Taulukko puhukoon puolestaan.

133,33e plussalle, ei häävisti mutta plussa on aina plussaa. Kulutustani analysoituani olen melko varma, että syyskuu tulee olemaan sen 500-1000e plussalla.

Hieman arvoin tuon käteiskassan kanssa, että otanko sieltä tilille pientä ”bonusta” mutta jätin sen nyt tekemättä. Eli käteiskassa taitaa tällä hetkellä olla noin 900e. Tavoitteena se pitää siinä tonnin nurkilla joten se on ihan hyvällä mallilla.

Säästötileille ei nyt kertynyt hirveästi, joten ne polkivat aikalailla paikoillaan. Ensi kuussa palataan taas normaaliin rytmiin ja laitetaan pientä siivua niihinkin. 

Kuinka kulutus sitten jakaantui? Edelleen kamppailen sen ongelman kanssa, että osa kuluista on erittäin vaikea päättää mihin kategoriaan sen kirjaan. Tästä syystä nyttenkin tuo ”Muut” osio haukkaa yli kolmanneksen koko kulutuksesta.

Kaiken kaikkiaan elokuu meni ihan hyvin siis rahan käytön suhteen. Okei, tuon lähes 400e maksaneen ryyppyillan uhkapeleineen kun olisi jättänyt pois niin kaikki graafit ja kaaviot näyttäisivät paljon paremmilta. Mutta se on elämää ja elämästä pitää välillä nauttia. Toki nyt vastuullani on myös tuo pieni sälli, joka vasta aloittelee elämäänsä, joten enää en voi ajatella vain itseäni, vaan on pidettävä huoli siitä, että rahat riittävät varmasti kaikkeen mitä häneen tulee.

 

No kuis muute elokuu men?

Suoraan sanottuna päin per****ä. Vesivahinko asuntomme alakerrassa toistamiseen kahden vuoden sisällä. Tämä tulee tuomaan pahimmassa tapauksessa viisinumeroisia kuluja. Parhaassa tapauksessa toivon, että selvitään ihan muutamalla tonnilla mutta aika näyttää.
Tulen kirjoittamaan tästä aiheesta myöhemmin (luultavasti paljon myöhemmin) lisää kunhan saamme itsekin tähän jonkinlaisen selkeyden.

Kaikilta muilta osin mitä mainioin kuukausi. Itse en jaksa tuon suhteen stressata enempää. Pikkujätkä kasvaa kovaa vauhtia, työt luistaa ja elämä hymyilee muutenkin. Maanantaina teen täyskäännöksen oman ruokailun ja urheilun suhteen. Palkkasin tätä varten personal trainerin, joka tulee antamaan tarkat ohjeet ruokavalion suhteen, sekä antaa tiukat ohjeet treenaamiseen.
Kuinka tässä mahtaa käydä, sillä yleensä jo pelkästään sokerista erossa pysyminen on tuottanut vaikeuksia. Tämäkin selviää vain ajan kanssa ja tulen päivittämään asiasta myös tänne.

Lauantai alkaa vetelemään viimeisiään joten aika painua unten maille. Aina on varaa parantaa ja ensikuusta tehdään varmasti parempi kuin tästä.

Kiittäen ja kumartaen
– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top