Elokuu – Nyörit tiukalla

Elokuu polkaistu ryminällä käyntiin. Tavoitteita tällä kuulle löytyisi vaikka millä mitalla, mutta luultavasti en ”kerkeä” niitä toteuttamaan. Mindfulness-harjoituksiin olisi tarkoitus perehtyä ja saada sitä kautta lisäaikaa päiviin, sekä parantaa omaa keskittymistä. Sitä en tiedä miten sillä saa lisäaikaa päivään mutta näin ne mindfulness-velhot ovat kertoilleet. Kotona olisi rempattavaa niin sisällä kuin ulkonakin, mutta pikkujäbä, koira, kissa, työ ja harrastukset vievät varmaan taas ”kaiken ajan” ja saan lykättyä niitä eteenpäin.

Kävin tuossa viikonloppuna hieman lepuutamassa aivoja mökillä. Keli oli pitkälti aurinkoinen mitä nyt muutamien minuuttien mittaisia sadekuuroja tuli silloin tällöin. Kävin koiramme kanssa hieman tallustelemassa maaseudun rauhaisissa maisemissa. Kuvassa olevan tien päässä sainkin niskaani kunnon sadekuuron ja loppulenkki jalkojen alta kuuluikin vain *lits läts*. Pääasia että koira nautti, sitä ei pienet sateet hetkauta.

Vapaa

 

Hieman pelkäsin mitä tämä kuu tuo tullessaan, mutta ainakin toistaiseksi kaikki näyttää hyvältä. Palkkaa tuli 1107,16€ mutta kelan isyysraha (vai mikä mahtaa olla virallinen termi) hieman pelasti. Sitä lohkesi 727,65€, eli ei kauas normaalikuun palkasta jääty. Tämän lisäksi tulee veronpalautukset joten eiköhän sieltä säästöönkin riitä rahaa tässä kuussa. Aloitan kuitenkin varovasti ja kuukausittaiset siirrot säästöön ovat nyt alkuun 0,5€-1,5€. Loppukuusta sitten suurempi summa mahdollisuuksien mukaan.

Tein pientä viilausta tuohon kulujen erittelyyn. Lisäsin nyt kulut skootterille erikseen (eli sisältyy kaikki skootterista aiheutuvat kulut), sekä kännykkälaskulle oman palan ja vielä ”Turhat” erikseen. Eli sinne turhiin erittelen kaikki sellaiset, jotka olisin voinut välttää. Esimerkkejä voisi olla olut, tupakka, rahapelit, mitä nyt sellaisia olisikaan mihin kolmekymppinen saattaa pieniä pennosiaan pistää.

Tavoitteena voisi nyt pitää, että ollaan kuun vaihteessa (eli siellä 15.9.) vielä 1000e plussalla. En pidä ollenkaan mahdottomana mutta katsotaan.

Alla pari taulukkoa jotta selviää oleellinen jos ei tekstejä halua lukea läpi.

Sijoitusasunnon vuokratuloista maksan verot joka toinen kuukausi. Summa on tuo 355,22€ eli periaatteessa kuukausittain vuokratuloista voi vähentää 177,61€. Toistaiseksi mennään kuitenkin näin, että otan sen joka toinen kuukausi. Autolaina tosiaan on maksettu pois ensivuoden Q1:sen aikana ja kyllä sitä on odotettukin. Tuo reilu 150e säästö joka kuukausi sen jälkeen tulee varmasti tarpeeseen.

 

Olen hieman miettinyt myös tuota aikasykliä jonka mukaan tätä kirjoittelen. Jotenkin se normaali kuukausirytmi tuntuisi paljon luontevammalta. Harkitsen vakavasti siihen siirtymistä, mutta tämä vuosi voitaisiin mielestäni jatkaa tähän tyyliin.

 

Jatketaan asian tiimoilta myöhemmin tässä kuussa…
– Bisnesmies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top